magyarfutball.hu

Ózdi Kohász SE - Békéscsabai Előre Spartacus SC 0 : 1 16:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: bbsz
    2019.10.31, 23:21
    Békéscsaba—Ózd 1-0 (1-0)
    Ózd, 4000 néző. Vezette: Maczkó J. (Varga L., Benkő).
    Békéscsaba: Újhelyi — Királyvári, Kerekes, Ottlakán, Fabulya — Pásztor, Kanyári, Sulija, Szekeres — Gyurmánczy, Melis. Edző: Pataki Tamás.
    Ózd: Fekete — Orlóczki, Sipos, Szilágyi, Pribék — Kovács, Tokár, Osváth — Utassy, Mohácsi, Homonnai. Edző: Szendrei Béla.
    Csere: Utassy helyett Dudás a szünetben, Kanyári helyett Steigerwald a 65., Tokár helyett Madarász a 67., Szekeres helyett Csanálosi a 75. percben.
    Gólszerző: Szekeres a 32. percben.
    Sárga lap: Mohácsi a 13., Fabulya a 42. percben.
    Szögletarány: 6:4 (2:2) a Békéscsaba javára.

    Ózdi helyzettel kezdődött a mérkőzés. Tokár beadását Homonnai nagy helyzetben öt méterről mellé durrantotta.
    A 32. percben a jobb oldalon alakult ki a békéscsabai akció, a 16-os sarkáról Pásztor adta középre a labdát, s a szemfüles Szekeres 8 m-ről a bal alsó sarokba perdítette.
    1-0
    SZÜNET UTÁN
    az 50. percben Dudás 3 méterről emelt a kapu mellé, majd Sulija szabadrúgásból a felső lécet találta telibe. A 63. percben Kerekes mentett az utolsó pillanatban Homonnai elől. Tíz perc múlva Sulija 3 méterről leadott lövését védte óriási bravúrral Fekete.

    ★ ★ ★ ★

    Az elmúlt hetekben nagyszerűen szereplő két együttes ezen a mérkőzésen is jó játékot nyújtott. Az ózdiak három, a vendégek két csatárral próbálták feltörni a védelmet. Az első játékrészben a hazaiak többet, a békéscsabaiak veszélyesebben támadtak. Míg az ózdiak a helyzeteiket elügyetlenkedték, addig a vendégek a góljukon kívül még két kapufát is rúgtak. A Békéscsaba jól látta, az ózdi védők által szorosan fogott Melist és Gyurmánczyt nehéz megjátszani, így Pásztor és a mezőny legjobbja, Szekeres vette át az ózdi kapu „döngetését” — sikerrel.
    A második játékrészben mindkét kapu előtt több veszélyes helyzet alakult ki, de gólt egyik csapat sem tudott szerezni. Az utolsó 20 percben az eredmény tartására törekedett már a Békéscsaba, esett a játék irama és színvonala is. Az ózdiak nem tudtak már újítani. A látottak alapján a döntetlen igazságosabb eredmény lett volna.

    Jó: Szekeres (a mezőny legjobbja). Kerekes, Pásztor, Sulija, ill. Fekete, Orlóczki, Pribék, Mohácsi.

    (SZEKERES.
    Nem kimondottan ijesztő labdarúgó alkat a Békéscsaba szőke középpályása. Az Ózd nem is nagyon „készült’’ a 11-es számot viselő labdarúgóból, aki ezen a mérkőzésen nagyot focizott. Bal oldali középpályást játszott, úgy ahogy azt minden edző elképzeli. Nagyszerűen tudott ritmust váltani, sokszor veszélyeztette az ózdi kaput, s hozta helyzetbe társait. Csapata győztes gólját is ő rúgta, de ha kellett, a védekezésből is nagyszerűen kivette részét. Jól látta meg, hogy van keresnivalója, mivel az ózdi védők Melisre és Gyurmánczyra ügyeltek nagyon. Noha a mérkőzés elején igencsak kemény „dorgálást’’ kapott az ózdi védőktől, ez nem vette el a kedvét. Amikor lecserélték, az ózdi közönségtől is vastapsot kapott.)
    Hanyiszkó István

    2. Békéscsaba 25 14 6 5 59-29 34
    ...
    11. Ózdi Kohász 25 8 8 9 36-39 24


    Népsport, 1984. április 9.