magyarfutball.hu

Szolnoki MTE - Békéscsabai Előre SC 3 : 2 15:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: bbsz
    2022.12.16, 20:59 (szerk.: 2022.12.16, 21:19)
    Szolnoki MTE - Békéscsabai Előre 3:2 (2:0)

    Szolnok, 2000 néző. V: Mohácsi.
    Szolnok: Gerhát — Vincze (Heidrich II, az 57. percben), Heidrich I, Kovács, Árvai, Papp II, Sebők, Pallai (Rozsán, a 68. percben), Mile, Nagy F., Czirnák. Edző: Lazányi Péter.
    Békéscsaba: Tóth M. — Kvasz, Dobó (Szűcs a 62. percben), Láza, Lengyel, Ambrus, Tóth Cs. (Dupsi, a szünetben), Imri, Moós, Németh, Schneider. Edző: Piller Sándor.

    7. perc: a 16-os előtt Nagy Ferencet ellökték. A szabadrúgást Tóth M. kiütötte, a labda Pallai elé került, aki a jobb szélre kisodródva a hosszú sarokba lőtt, 1:0.
    19. perc: Gerhát a kapujából feleslegesen kifutva, elbuktatta az egyik békéscsabai játékost, a 11-est Dobó a felső lécre lőtte.
    43. perc: Czimák vezette a labdát, balra adta Nagy F. elé, ő átvágta a jobb oldalra, a befutó Mile a jobb sarokba fejelt, 2:0.
    56. perc: Kovács a bal oldalon elfutott, kapu elé adott, Dobó röviden szabadított fel és Nagy F. a jobb felső sarokba lőtt, 3:0.
    63. perc: az SZMTE kapujától 18 méterre szabadrúgást kapott a Békéscsaba, Schneider a sorfal fölött a bal sarokba ívelt, 3:1.
    88. perc: a hazaiak kapujától 18 méterre szabadrúgáshoz jutott a B. Előre, a labda a sorfalról szögletre pattant. Schneider ívelte be a labdát, és a beugró Dupsi bombafejessel küldte a kapuba. 3:2.

    Küzdelmes, jó iramú, kemény mérkőzés.
    A hazaiak jó taktikát alkalmaztak, Árvai Imrit, Papp II Némethet végig szorosan őrizte, s ezzel megtört a csabai támadósor lendülete.
    Az SZMTE önfeláldozóan, lelkesen, harcosan játszott, s megérdemelten jutott 3:0-ás vezetéshez a mezőnyben egyenrangú ellenfelével szemben. A hajrában feljöttek a vendégek, nem sok hiányzott az egyenlítéshez..
    Jó: Kovács, Árvai, Sebők, Mile, Czirák, ill. Láza, Lengyel, Ambrus, Schneider.
    (Pataki István)

    11. Békéscsaba 7 2 1 4 11-10 11
    ...
    15. Szolnoki MTE 7 2 1 4 6-13 9
    Az utolsó oszlopban a jutalompontok a szerzett pontokkal egytt szerepelnek.

    Népsport, 1970. szeptember 21. (Arcanum DT)
    Kimaradt 11-es, rövidzárlat a védelemben:
    Szolnoki MTE - Békéscsabai Előre 3:2 (2:0)


    Szolnok, 2000 néző. V: Mohácsi
    SZMTE: Gerhát (6) — Vincze (6), Heidrich I (6), Kovács (8), Árvai (8), Papp II (7), Sebők (7), Pallai (7), Mile (8), Nagy F. (7), Czirnák (8). Edző: Lazányi Péter.
    Előre: Tóth M. (7) — Kvasz (6), Dobó (4), Láza (8), Lengyel (6), Ambrus (7), Tóth Cs. (5), Imri (4), Moós (8), Németh (7), Schneider (8). Edző: Piller Sándor.
    Csere: Vincze helyett az 57. percben Heidrich II (7), Pallai helyett a 70. percben Rozsán (—), ill. Dobó helyett a 62. percben Szűcs (6), Tóth Cs. helyett Dupsi (7) a szünetben

    Csabai támadások vezették be a találkozót.
    Már az első percben gólt érhettek volna el a lila-fehérek. Szöglet után Németh az üresen hagyott kapu mellé küldte a labdát. (Nagy gólhelyzet volt!)
    Egy perccel később Ambrus szabadrúgása elsuhant a baloldali léc mellett.
    A másik oldalon Mile fejesét védte Tóth M.
    A 11. percben vezetéshez jutottak a hazaiak. Nagy F. 25 m-es szabadrúgását Tóth M. kiütötte, s a befutó Pallai nehéz szögből, az ötös sarkáról a kapu jobb alsó sarkába vágta a labdát, 1:0.
    A gól után élénkebb lett a játék és az Előre lendült támadásba.
    A 20. percben Tóth Cs. éles belövését Papp II Németh elé rúgta. A balösszekötő elhúzott védője mellett, már a 16-oson belül járt, amikor a kétségbeesetten kifutó Gerhát buktatta, ll-es! Ezt Dobó nagy erővel a felső lécre vágta!
    Támadott az Előre, de csatárai pontatlanul lőttek, így helyzeteik kihasználatlanul maradtak.
    A 29. percben Ambrus lőtt a kapu mellé, majd Láza lövése is hasonló „sorsra” jutott. Egy perccel később ismét Ambrus célozta meg a jobb alsó sarkot, a kapus csak nehezen, másodszorra kaparintotta meg a labdát.
    A 33. percben Pallai távoli szabadrúgását Nagy F. fejelte kapura, Tóth M. elvetődve a gólvonal előtt csípte el a labdát.
    A 40. percben villámgyors csabai támadás futott a pályán. Tóth Cs. elrobogott a jobbszélen, éles beadása Árvái lábán irányt változtatva a kapu bal sarkába tartott, de Gerhát kapus elvetődve az utolsó pillanatban rácsapott a labdára. Ezután Ambrus fejelt a kapu mellé.
    A 43. percben újabb gólt szereztek a hazaiak. Lengyel rosszul leadott labdáját Nagy F. elcsípte, középre ívelt, és a jó ütemben érkező Mile előrevetődve 8 m-ről a kapu jobb oldalába fejelt, 2:0
    Szünet után nagy lendülettel rohamoztak a hazaiak.
    A 48. percben Mile hatalmas lövése a felső lécről vágódott az alapvonalon túlra.
    Az 57. percben Dobó röviden szabadított fel, és a berohanó Nagy F. mintegy 15 m-ről a kapu jobb felső sarkába bombázott, 3:0.
    Ezután Piller edző Dobót lecserélte, helyette Szűcs ment be, Láza lett a középhátvéd, Szűcs balhátvéd.
    A 64. percben Schneidert buktatták a kaputól 18 m-re. A szabadrúgást a balszélső a sorfal fölött a kapu baloldalába „ragasztotta”, 3:1.
    A 69. percben Ambrus labdáját Heidrich II „finoman” kézzel elütötte a 16-oson belül, de ezt a játékvezető nem vette észre...
    A 79. percben Moós távoli bombája foglalkoztatta Gerhátot.
    A 80. percben Dupsi a tömörülő védők gyűrűjéből a kapu bal oldalába lőtt. A játékvezető, a partjelző beintésére érvénytelenítette a gólt.
    Az utolsó tíz percben óriási hajrát vágott ki a csabai együttes.
    A 86. percben a kapuratörő Némethet Heidrich I és Árvai közösen buktatták a 16-os oldalvonalánál. Ambrus szabadrúgását szögletre mentették a védők.
    A 88. percben Schneider szögletét Dupsi 6 m-ről bombafejessel küldte a kapu jobb oldalába, 3:2.

    BÍRÁLAT:
    Ezen a találkozón nem várt hazai győzelem született.
    A szolnokiak tartottak az Előrétől! Kezdetben idegesen, bátortalanul játszottak, de Dobó kihagyott büntetője felcsillantotta a győzelem lehetőségét.
    A csabaiak csak időnként játszottak elfogadhatóan. Bár óriási hajrát vágták ki, ez - sajnos - kevésnek bizonyult, bár a látottak alapján a döntetlen igazságosabb eredmény lett volna.

    Békés Megyei Népújság, 1970. szeptember 22.