magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre SC - Ózdi Kohász SE 3 : 0 15:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: bbsz
    2022.12.20, 22:02 (szerk.: 2022.12.20, 22:23)
    Békéscsabai Előre - Ózdi Kohász 3:0 (1:0)

    Békéscsaba, 4000 néző
    V: Jármai dr.
    Békéscsaba: Tóth M. — Kvasz, Dobó, Láza, Lengyel, Ambrus (Papp, a 34. percben), Száraz (Tóth Cs., a szünetben), Imri, Moós Németh, Schneider. Edző: Piller Sándor.
    Ózd: Csank — Rási, Murányi, Várkonyi, Várallyai (Simon, a 80. percben), Mohai, Dolezsál (Egri, a szünetben), Szendrei, Abuczki, Fükő, Váradi. Edző: Dobó Zoltán.

    19. perc: Schneider szögletrúgását .Ambrus fejjel juttatta a kapu előtérbe. Az ötösön álló Moós magasra felugorva fejelte be a hálóba a labdát, 1:0.
    24. perc: Fükő tőrt kapura. Kvasz az utolsó pillanatban szerelte szögletre.
    25. perc: Ambrus egy összecsapásnál megsérült és végleg kiállt.
    46. perc: Schneider futott fel a baloldalon, jobb sarokba tartó lövését a kapus kiütötte, majd rávetődéssel tisztázott.
    67. perc: A kapura törő Némethet a 16-oson belül Rási hátulról elkaszálta, a 11-est Dobó értékesítette, 2:0.
    75. perc: Imri 30 méterről, váratlanul nagy erővel lőtt a kapura, a labda bombaként vágódott a léc alá, 3:0.
    82. perc: Szendrei elől Tóth M. másodszori rávetődéssel a gólvonalon tisztázott.

    Élénk iramú, izgalmakban bővelkedő mérkőzés.
    15 perces váltakozó mezőnyjáték után fölénybe került a Békéscsaba és a félidő végéig több korszerű támadást vezetett. A vendégek támadósora is több meleg helyzetet teremtett a csabai kapu előtt.
    Szünet után fokozódott az iram, mindkét csapat nagy becsvággyal küzdött. Békéscsaba enyhe fölényben irányította a játékot és többet is támadott.

    Jó: Tóth M., Dobó, Németh, Schneider (a mezőny legjobbja) ill. Murányi, Szendrei, Egri, (Fercsik János)

    11. Békéscsaba 4 1 - 3 8
    12. Ózd 4 2 - 2 4-5 7
    Az utolsó oszlopban a jutalompontok együtt szerepelnek a szerzett pontokkal.

    Népsport, 1970. augusztus 31. (Arcanum DT)
    Javuló teljesítménnyel:
    Békéscsabai Előre - Ózdi Kohász 3:0 (1:0)


    Békéscsaba, 4500 néző
    V: Jármai dr. (6)
    Előre: Tóth M. (8) — Kvasz (8) Dobó (8), Láza (8), Lengyel (7), Ambrus (-), Száraz (5), Imri (7), Moós (7), Németh (8), Schneider (9), Edző: Piller Sándor.
    Ózd: Csank (7) — Rási (5), Murányi (7), Várkonyi (6), Várallyai (6), Makai (6), Dolesál (5), Szendrei (7), Abuczki (6), Fükő (6), Váradi (7). Edző: Dobó Zoltán.
    Csere: Ambrus helyett Papp (7) a 35. percben, Száraz helyett Tóth Cs. (6) a szünetben, ill. Dolesál helyett Egri (7) a szünetben, Várallyai helyett Simon (—) a 80. percben.

    A szemerkélő esőben csúszóssá vált talajon kezdtek a csapatok. Az első negyedórában változatos, gyors játék folyt a pályán. A kapuk ekkor nem sokat voltak veszélyben. Mindkét csapat szoros emberfogással igyekezett az ellenfél veszélyes csatárait semlegesíteni. Imrit Abuczki, Némethet Várallyai, illetve Fükőt Ambrus, Szendreit Lengyel őrizte.
    Negyedóra elteltével a hazaiak mezőnyfölényt harcoltak ki és a 19. percben meg is szerezték a vezetést.
    Schneider szögletről ívelte be a labdát és Ambrus fejjel Moóshoz továbbított. A középcsatár magasan felugorva, a kifutó kapus felett a háló közepébe fejelt. 1:0.
    kép
    A lila-fehérek vezető gólját Moós szerezte. A góllövő mellett Németh figyeli a hálóba tartó labda útját. (Fotók: Barnácz)

    Schneider szabadrúgását Ambrus elhamarkodottan a kapu mellé durrantotta.
    A 24. percben Fükő elrobogott a bal szélen, de a jó ütemben érkező Kvasz az utolsó pillanatban szögletre szerelte.
    Mintegy tízperces mezőnyjáték után Ambrus egy összecsapásnál a földre huppant és hosszas ápolás után már nem is tért vissza.
    A 36. percben Imrit gólhelyzetben ellökték a védők a 16-oson belül. Azután Schneider ívelt szabadrúgását a kapus elcsípte, majd a kapura törő balszélőt Rási hátulról felrúgta.
    A félidő utolsó percében korszerű Lengyel-Moós-Németh adogatás után a balösszekötő megcélozta a jobb alsó sarkat, de a kifutó kapus elvetődve csípte el a labdát.
    Szünet után az első esemény: Schneider erős lövését csak másodszorra védte a kapus.
    A 48. percben Németh bukdácsolva, nehéz szögből a kifutó kapusba vágta a labdát.
    Nem sokkal utána a kapura iramodó balösszekötőt Murányi az utolsó pillanatban szerelte.
    Állandóan a Kohász térfelén folyt a játék, csupán két ózdi csatár tartózkodott a leshatáron.
    Az 55. percben Murányi kézzel állította meg a labdát. Schneider ravaszul ejtett szabadrúgását Csank csak üggyel-bajjal védte.
    A 66. percben növelték előnyüket a lila-fehérek: Németh finom cselekkel elhúzott Rási mellett, már a 16-son belül járt, amikor a jobbhátvéd felvágta.
    A büntetőt Dobó nagy erővel a kapu jobb oldalába vágta. 2:0.

    kép
    A 66. percben Németh buktatásáért 11-est ítélt a játékvezető, amelyet Dobó a balra mozduló kapus mellett a jobb sarokba vágott.

    A 70. percben Abuczki beadását Szendrei a hálóba fejelte. Asztalos partjelző már előzőleg lest jelzett, így a gól érvénytelen volt. Parázs hangulat uralkodott a pályán, csak Imri újabb gólja hűtötte le a kedélyeket.
    A 72. percben: Papp remek labdával indította Imrit.A jobbösszekötő egy csel után mintegy 25 m-ről jobb lábbal ritkán látott bombát zúdított a bal felső sarokba. 3:0.
    Nem sokkal később Németh és Imri közösen ügyetlenkedett el újabb gólhelyzetet, Lengyel váratlan, távoli lövése csak hajszállal szállt a kapu főié.
    Az ellentámadás során Váradi közeli fejesét Tóth M. nagy bravúrral hárította.
    A 80. percben Abuczki beadása kicsúszott Tóth M. kezéből, Szendrei ott termett, de a kapus visszavetődve (!) rácsapott a labdára.
    Az utolsó tíz percben nagy nyomás nehezedett Csank kapujára. Az egész ózdi csapat védelembe vonult, az Előre csatárai azonban három helyzetet is kihagytak.

    Bírálat
    Idegesen kezdett a hazai csapat, játéka hosszú ideig nem volt eléggé folyamatos. Moós gólja után magára talált a hazai együttes és fordulás után már felszabadultan játszott. A támadósor jó néhány veszélyes helyzetet teremtett Csank kapuja előtt és kettőt ki is használt.
    Az ózdi csapat is vezetett néhány jó akciót, de ezeket nem tudták befejezni, ami elsősorban a jól védő Tóth M. „számlájára” írható.
    A csabai csapat javuló teljesítményt nyújtott, bár még mindig hiányzott a hazai pályán megszokott lendületes játék. Mindenesetre a 3:0-ás győzelem azt bizonyítja, hogy a gárda formája felfelé ível.
    (Uhrin János)

    Békés Megyei Népújság, 1970. szeptember 1.