magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre Spartacus SC - Egri Dózsa SC 3 : 1 16:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

 1. avatar: bbsz
  2020.05.09, 23:49
  Békéscsaba - Eger 3:1 (2:1)

  Békéscsaba, 7000 néző. V: Hévízi
  B.-csaba: Tóth M. — Kvasz, Dobó, Láza, Lengyel, Lukoviczki, Veszelka, Dávid, Tóth T., Németh, Kovács. Edző: Piller Sándor
  Eger: Csank — Tóth M., Kovács, Lakatos, Patvaros, Ambrus I, Kárpáti, Bánkuti, Patkós (Szűcs, a 63. percben), Simon (Ambrus II, a szünetben), Czeczeli. Edző: Mathesz Imre

  2. perc: Némethet dancsolták a 16-os oldalvonalánál, a szabadot Lengyel ívelte be, és a befutó Tóth T. a jobb alsó sarokba fejelt, 1:0.
  10. perc: Czeczeli tisztára játszotta magát, labdája centiméterekkel szállt a léc fölé.
  26. perc: Patvaros — megjegyzéséért — sárga lapot kapott.
  44. perc: Czeczeli 28 méterről lövésre szánta el magát és a pattogó labda a rosszul vetődő Tóth M. fölött a bal felső sarokba csapódott, 1:1.
  Még ugyanebben a percben Kovács lapos beadását Németh közelről biztosan értékesítette, 2:1.
  54. perc: Láza összecsapott Bánkutival, a csabai fiút ölben vitték le, de öt perc után tovább játszott.
  57. perc: Patkós beadását két, gólhelyzetben levő egri játékos elől Lengyel szögletre fejelte.
  58. perc: Lakatos is sárga lapos figyelmeztetésben részesült.
  59. perc: Tóth M. fellökte Veszelkát a 16-oson belül. 11-es! Lengyel a kapu jobb oldalába lőtt, 3:1.
  62. perc: ezúttal Lukoviczki kapott sárga lapot.
  83. perc: Szűcs a kapufát találta el.

  Nagyon jó kezdés után teljesen ellaposodott a játék. A csabaiak mérsékelt teljesítménnyel is biztosan tartották otthon a két pontot. Az egrieknek csak fellángolásaik voltak.
  Jó: Kvasz, Dobó, Lengyel, Dávid, Tóth T., ill. Kovács, Bánkuti, Czeczeli.
  (Fábián István)

  6. Békéscsaba 4 2 1 1 5-3 5
  ...
  16. Eger 4 - 2 2 3-8 2

  Népsport, 1972. szeptember 4.
  kép
  A dunaújvárosi döntetlen után szépszámú közönség volt kíváncsi vasárnap a Kórház utcában, vajon a Bcs. Előre Spartacus tovább folytatja-e jó sorozatát, sikerül-e legyőzni a tavaly még NB I-es Egri Dózsát. A találkozó igazolta az egriekről érkezett előzetes híreket. Az újjászervezett Heves megyei gárda legyőzése nem okozott különösebb gondot a csabai lila-fehéreknek — noha a jó játékkal az Előre Spartacus is adós maradt. Képünk a második csabai gólt megelőző pillanatot ábrázolja. Kovács labdájára Németh jókor robban be és a kétségbeesetten kapaszkodó Csank mellett biztosan lő a hálóba. (Az NB I B-s mérkőzésről szóló tudósításunk a 9. oldalon). (Fotó: Barnácz István)

  Közepes teljesítménnyel is:
  Bcs. Előre Spartacus—Egri Dózsa 3-1 (2-1)


  NB I B-s labdarúgó mérkőzés, Békéscsaba, 7 000 néző. V.: Hévízi (8)
  Előre Sp.: Tóth M. (5) — Kvasz (7), Dobó (7), Láza (6) , Lengyel (7), Lukoviczki (6), Veszelka (5), Dávid (7), Tóth T. (7) , Németh (6), Kovács (6). Edző: Piller Sándor
  Egri Dózsa: Csank (5) — Tóth M. (4), Kovács (6), Lakatos (4), Patvaros (4), Ambrus Z. (5), Kárpáti (5), Bánkúti (6), Patkós (5), Simon (3), Czeczeli (6). Edző: Mathesz Imre
  Csere: Simon helyett a szünetben Ambrus I. (5), Patkós helyett a 65. percben Szűcs (-).
  Szögletarány: 5:2 (1:1), a Bcs. Előre Spartacus javára.

  Lendületes hazai rohamok vezették be a találkozót, amely már a 2. percben eredménnyel járt. A kitörő Nómethet Tóth M. buktatta a 16-os oldalvonalánál, a szabadrúgást Lengyel ívelte be és a túloldalról befutó Tóth T. az ötösről senkitől sem zavartatva a jobboldali léc mellett a hálóba fejelt, 1-0.
  A 10. percben Bánkúti lövése kevéssel kerülte el a kaput. Rögtön utána Czeczeli játszotta magát tisztára, labdája centiméterekkel szállt a léc fölé.
  Negyedóra elteltével alábbhagyott az iram, mindkét oldalon kapkodva játszottak. Pontatlan átadások követték egymást, a szépszámú közönség sokat bosszankodott.
  A 26. percben Patvaros megjegyzésért sárgalapos figyelmeztetést kapott.
  A 37. percben a csabai kapus a 16-oson kívülre futva, fejjel tisztázott Patkós elől.
  A félidő hajrájában valamelyest felélénkült a játék.
  A 44. percben Czeczeli mintegy 28 méterről lövésre szánta el magát és a pattogó labda a rosszul vetődő Tóth M. fölött a bal felső sarokba csapódott, 1-1.
  Egy perc sem telt el, amikor Kovács egy csellel lefordult védőjéről, egészen az alapvonalig futott, éles belövését Németh közelről a kapuba vágta, 2-1.


  Szünet után sem változott a játék képe. Mindkét csapat adós maradt a jó teljesítménnyel, továbbra is kiütköztek az első félidőbeli bosszantó hibák.
  Az 53. percben Bánkúti betartott Lázának, a csabai hátvéd ötperces ápolásra szorult, csak aztán tért vissza.
  Az 56. percben újabb sárga lapot „osztott ki” a játékvezető, ezúttal Lakatosnak.
  Az 57. percben veszélyes jobboldali egri akció végén Patkós beadását két gólhelyzetben lévő támadó elől Lengyel az utolsó pillanatban fejelte szögletre.
  Egy perc múlva eldőlt a találkozó. Tóth M. ártatlan helyzetben fellökte a 16-oson belül Veszelkát. Hévizi azonnal a 11-es pontra mutatott és a megítélt büntetőt Lengyel nagy erővel a kapu jobb oldalába rúgta, 3-1.
  kép
  Az 58. percben ezzel a góllal dőlt el a Bcs. Előre Spartacus - Eger mérkőzés sorsa. Veszelkát fellökték a 16-oson belül, a megítélt büntetőt Lengyel biztosan lőtte a kapu jobb oldalába és 3-1-re alakult az eredmény. (Fotó: Barnácz István)

  Kisebb, de gyakori szabálytalanságok váltogatták egymást, amiért a 62 percben - visszahúzásért - Lukoviczki is sárga lapos figyelmeztetésben részesült.
  Ezt követően Lukoviczki, majd Lengyel lövése adott munkát Csanknak.
  A másik oldalon Ambrus I. a lécet találta el.
  Feljöttek az egriek. Bánkúti elől tisztázott kifutással Tóth M. Az utolsó előtti percben pedig Szűcs lövését kellett a csabai kapusnak tisztázni.

  A gyorsan elért csabai gól után elmaradt a várt folytatás, unalmassá vált a játék.
  A 11-es után az egriek láthatóan feladták és így az Előre Spartacusnak erősen közepes teljesítmény is elegendő volt a biztos győzelemhez.
  Örvendetes, hogy a csabaiak új játékosai egyre inkább beilleszkednék a csapatba.
  Az egrieknek csak fellángolásaik voltak és küzdőszellemük sem volt kifogástalan.
  (Uhrin János)

  Békés Megyei népújság, 1972. szeptember 5.