magyarfutball.hu

Egri Dózsa SC - Békéscsabai Előre Spartacus SC 1 : 1 14:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: bbsz
    2020.04.03, 20:56 (szerk.: 2020.04.03, 21:24)
    Eger—Békéscsaba 1:1 (0:0)

    Eger, 2000 néző. V: Balla
    Eger: Landi — Kárpáti, Kovács, Bajnóczi, Patvaros, Ambrus Z., Vígh (Ambrus I, a 75. percben) Bánkuti (Csapó, a 80. percben), Simon, Czeczeli, Szűcs. Edző: Hidegkúti Nándor
    B.-csaba: Tasnádi — Kerekes A., Dobó, Láza, Lengyel, Dávid, Veszelka (Kerekes B., a 75. percben), Moós, Tóth T., Németh, Bánáti (Kovács F., a szünetben). Edző: Piller Sándor

    1. perc: Tóth T. futtából, közelről, Landiba vágta a labdát.
    6. perc: Dávid lövését hárította az egri kapus.
    14. perc: Bánkúti-Szűcs adogatás után a labda Simon elé perdült, az ő lövése a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret.
    25. perc: Lengyel szögletét Moós hajszállal fejelte a kapu fölé.
    28. perc: Szűcs futtából leadott lövését Tasnádi ujjal a jobb kapufa élére tolta, a labda onnan vágódott vissza a mezőnybe.
    38. perc: Németh tiszta helyzetből, 8 méterről Landit találta el.
    47. perc: Czeczeli bal oldali szögletét Szűcs a kapufára bombázta, majd a visszapattant labdát Kovács a kapu jobb oldalába lőtte, 1:0.
    56. perc: Bánkúti kicselezte Dobót, Czeczelihez adott, az egri játékos lövése a kifutó kapusról szögletre pattant.
    63. perc: Kovács F. csúsztatott fejese a kapuban kötött ki, 1:1.
    85. perc: Németh, nagy helyzetben, a kivetődő Landit találta el.

    A vezetés után az egriek növelhettek volna előnyüket, helyzeteiket azonban elügyetlenkedték és — mint az lenni szokott — az ellenfél egy „ártatlan” akcióból egyenlített.
    Jó: Landi, Kovács, Szűcs, ill. Tasnádi, Dávid, Moós.
    (Fazekas István)

    10. Békéscsaba 21 8 5 8 21-24 21
    ...
    14. Eger 21 5 9 7 20-26 19

    Népsport, 1973. március 26.
    Bravúros pontszerzés - idegenben
    Egri Dózsa - Bcs. Előre Sp. 1-1 (0-0)


    NB I B-s labdarúgó mérkőzés, Eger, 2 000 néző. v: Balla
    Dózsa: Landi (7) — Kárpáti (6), Kovács (7), Bajnóczi (5), Patvaros (5), Ambrus Z. (6), Vígh (4), Bánkúti (5), Simon (5), Czeczeli (5), Szűcs (5). Edző: Hidegkúti Nándor
    Bcs. Előre Sp.: Tasnády (7) — Kerekes A. (6), Dobó (6), Láza (6), Lengyel (6), Dávid (8), Veszelka (5), Moós (7), Tóth T. (6), Németh (6), Bánáti (5). Edző: Piller Sándor
    Csere: Vígh helyett Ambrus I. a 75. percben (5), Bánkúti helyett Csathó a 80. percben (5), ill. Veszelka helyett Kerekes B. (6), a 75. percben, Bánáti helyett Kovács (6), a szünetben.

    Két gyors akcióval kezdődött a találkozó. Az első perc végén Tóth T. futtából, közelről Landiba vágta a labdát, a másik oldalon pedig Szűcs fejese jutott kapu fölé.
    A 6. percben Dávid nagy helyzetből lőtt kapura, Landi bravúrosan ütötte a labdát szögletre.
    A 10. percben az egri Kovács szabadrúgása szállt kapu mellé 20 méterről, majd Vígh hibázott a 16-oson belül.
    Az első valamirevaló akció a 14. percben alakult ki, ekkor Bánkúti—Szűcs adogatás után Simon elé került a labda, akinek lövése a bal kapufa tövénél suhant el.
    A 13. percben Vígh átadását Czeczeli közelről Tasnádyba lőtte, akiről a labda az alapvonalon túlra pattant.
    A 25. percben Lengyel szögletet ívelt az egri kapu elé, Moós ugrott fel, fejese hajszállal szállt el a kapu fölött.
    Három perccel később, a másik oldalon Szűcs futtából lőtt kapura, Tasnády nagy bravúrral, a jobb kapufa élére tolta a labdát, amely a mezőnybe pattant és Láza felszabadított.
    Mintegy 10 percen át az egriek támadgattak kevés átütőerővel, majd a 38. percben megszerezhették volna a vezetést a békéscsabaiak.
    Németh tiszta helyzetbe került, lőtt is, ám 8 méterről Landit találta el, akiről Kovács elé pattant a labda és az egri középhátvéd felszabadított.
    Két perccel később Vígh került lövőhelyzetbe, de bombája az egyik csabai védőről lepattant, majd Dobó ügyesen kihozta a bolyból a labdát.

    Szünet után, a 47. percben gólt értek el a hazaiak. Czeczeli baloldalról lőtt be egy szögletet, Szűcs egyből lőtt, de a kapufát találta el és a visszapattant labdát Kovács közelről a hálóba továbbította, 1-0.
    A gólra heves csabai támadások következtek. Az 53. percben Moós futott végig a pálya közepén, lövését Landi Tóth T. elé ütötte, akinek labdáját az egri kapus bravúrosan védte. (Nagy helyzet volt!)
    A másik oldalon kavarodás után Bánkúti lövését védte vetődéssel Tasnády, majd Szűcs kapu fölé durrantott. kép
    A kitűnően védő Tasnády az 57. percben bravúrosan ment a rárohanó egri Kovács elől.

    A 61. percben Ambrus Z. baloldalról szánta el magát lövésre, de pontatlan labdája a kapufa tövénél hagyta el a játékteret.
    A 63. percben egyenlítettek a csabaiak. Ártatlan adogatás folyt a jobboldalon, aztán hirtelen a kapu elé ívelődött a labda és a berobbanó Kovács F. a hálóba csúsztatta fejjel az 5-ösről a kapujába ragadt Landi mellett a labdát, 1-1.
    Mindkét csapat fokozta ezután az iramot, de a csatárok nem kerültek lövőhelyzetbe, egyik oldalon sem.
    A 85. percben viszont Németh megszerezhette volna a győzelmet is együttesének, de nagy helyzetben az egri kapust találta el.kép
    A mérkőzés 85. percében Németh közelről Landit találja el. Bizony ez meccslabda volt!

    Két ellentétes félidőből állt a mérkőzés. Az első 45. percben csak játszadozás folyt a pályán. A támadásokat egyik csapat sem erőltette, erejüket a második félidőre tartogatták.
    Szünet után fokozódott is az iram és az egriek vezető gólja meghozta a játékkedvét a békéscsabaiaknak. Ekkor nyílttá vált a küzdelem, kitámadtak a csabai védők is, de szerencséjükre az így adódó egri helyzeteket nem tudták kihasználni a Dózsa-csatárok.
    Aztán a csabaiak percei következték! Ők okosabban, ügyesebben csaptak be Kárpátiékat és sikerült egyenlíteniük. A pontosztozkodásra teljes mértékben rászolgáltak!
    (Fazekas István),(Demény Gyula fényképfelvételei)

    Békés Megyei Népújság, 1973. március 27.