magyarfutball.hu

MUE - MTK 2 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1903, 13. forduló
ground : ?

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.09.07, 22:12
    A Magyar Úszó Egyesület és a Magyar Testgyakorlok Köre küzdelme Csömöri-uti millennáris versenypályán nagy és díszes közönség jelenlétében folyt le.
    A M. U. E. kezdi a játékot kedvező széllel s mindjárt az első perczekben 2 corner-rugást is csinál, azonban eredmény nélkül, és ettől kezdve folyton a M. T. K. kapuja előtt folyik a játék és hosszas küz­delem után a 20. perczben Stern, a 40. perezben Csermák belövik a labdát a M. T. K. kapujába. A második félidőben sikerül ugyan kezdetben a M. T. K.-nak a játékszinhelyet a M. U. E. kapuja elé tenni, azonban folytonos támadásuk megtörik a M. U. E. súlyos védekezésén, ugv hogy még cornert sem tudnak elérni. A második félidőben nem esett goal. Ami a játék menetét illeti, konstatálnunk kell, hogy a M. U. E. gyorsaság és fürgeség tekintetében és főkép a fizikai erő tekintetében erős fölényben van a M. T. K. fölött és főkép ezen erőbeli túlsúlyt meglehetős erőszakossággal ki is használta. Némi összjátékot és fairjátékot csak a M. T. K. produkált. Eredmény 2:0 a M. U. E. javára.
    Biró: Bóka (B. T. C.) aki pártatlanul töltötte be tisztét.

    Magyarország 1903 február 24.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.09.04, 22:40
    A második mérkőzés a csömöri-uti versenypályán volt, a hol a Magyar Úszó-Egyesület a Magyar Testgyakorlók Köré-vel játszott. Az első félidő eredménye két gól ellen zérus az úszók ja­vára, mig a második félidőben az eredmény 0:0 ará­nyában eldöntetlen volt. így a végső eredmény két gól ellen zérus a Magyar Uszó-Egyesület javára.

    Budapesti Hírlap 1903 február 23.
     
  3. avatar: seamandarin
    2021.09.04, 22:34
    Magyar Úszó Egyesület I. Magyar Testgyakorlók Köre I. ellen 2:0 M. U. E.javára.

    Szép tavaszi napon és meglehetős nagyszámú nézőközönség előtt folyt le múlt vasárnap a csömöri-uti versenypályán a magyar bajnokság­ban jelenleg vezető M. U. E. és a M. T. K. közti bajnoki mérkőzés.
    A csapatok következő összeállításban szere­peltek :
    M. U. E.: Holics, Fehéry, Révész, Jónás, Péczely, Halmay, Friedmann, Stern, Csermák, Hannah, Holub.
    M. T. K.: Lipovecz, Steiner, Nagy, Gaál, Pozsonyi, Deutsch, Zulu, Herquet, Hoffer, Károly, Frankl.
    Az Úszók szél irányában játszanak és csak­hamar ostromolják a kék-fehérek kapuját. A Testgyakorlók ügyes védekezése daczára 20 percz múlva Sternnek sikerül a sárga-fehérek javára az első goalt megszerezni. A játék ezentúl is csak­nem kizárólag a Testgyakorlók térfelében folyik és a 40-dik perczben a kapus ügyetlen kiszaladása folytán Csermák középcsatár, a második goalt szerzi meg csapatának.
    Helycsere után a Testgyakorlók kedvezőbb viszonyok között folytatták a küzdelmet és gyakran ostromolják a M. U. E. kapuját, néhány jó alkalmat azonban nem képesek kihasználni, szép összjátékkal intézett támadásaik megtörnek az Úszók energikus védelmén. Minthogy az Úszók nehány veszélyes lerohanása sem eredményezett újabb sikert, a játék 2:0 eredménynyel végző­dött M. U. E. javára.
    Az Úszók csapatján meglátszik, hogy az idény­ ben már sokat játszottak. A sokkal gyengébb testalkatú Testgyakorlók felett már erejük foly­tán, melyet gyakran kíméletlenül használtak, nagy előnyben voltak. A Testgyakorlók csatár­sora szép összjátékával tűnt ki, de az ellenfél kapuja előtt nem tudott érvényesülni. Kapusuk határozottan gyenge volt.
    Biró Róka János volt, ki higgadtan és pár­tatlanul bíráskodott, egyes erőszakoskodásokkal szemben azonban nem alkalmazott kellő szigort.

    Sport-Világ 1903 március 1.