magyarfutball.hu

MTK - MUE 7 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1905, 4. forduló

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.09.23, 21:27
    Magyar Testgyakorlók Köre győz 7:0 a Magyar Uszó-Egyesület ellen.

    A csömöri-uti pályának tényleg pompásan hasz­nált a tavalyi feltöltés; bebizonyult ez ma, mikor a két napi nagy esőzés daczára a pálya jó állapot­ban volt. Kissé csúszós, de viztócsáknak és sár­rétegeknek semmi nyoma.
    A mai bajnoki mérkőzés, a mi a goalaránvt illeti, meglepetéssel végződött. A ferenezvárosiak múlt vasárnapi 5 : 2 goalarányu győzelme után az Uszók ellen, a Testgyakorlók 7 : 0 arányú győzelmét a sárga-fehérek ellen nem lehetett volna feltételezni. Ha a kék-fehérek mégis olyan nagyarányú1 győzel­met arattak, első sorban a csatársor jó helyezkedésé­nek, a goal előtti öntudatos játéknak, a sikerült át­töréseknek és a két szélső fedezet kitűnő támogatá­sának köszönhetik. A hátvédeken az ellenfélnek majd minden támadása megtört és a kapuvéd külö­nösen remek helyezkedésével tett ártalmatlanná né­hány jól irányított lövést.
    Az Uszók talán kisebb goalaránynyal szenved­nek vereséget, ha goaljukban Holics állt volna, de miután keze megsérült, hátvédnek állt he. A hát­védsor különben elég jó volt, csupán a fedezetek nem boldogultak a M. T. K.-nek labdatechnikábau nagy fölényben levő csatársorával. Ellenben a csatársorban határozottan klasszis rejlik; technikájuk figyelemreméltó, gyors játékosok, ám összjátékuk még fogyatékos és a kapu előtt határozatlanok.
    A meglehetősen lanyha iramú játékot Szász Hugo (»33> F. C.) vezeti. A játékot a M. T. K. lanyha tá­madása vezeti be: öt percz után az Uszók veszik át a támadást, mely kornert eredményez. A 13-ik perczben már a M. T. K. rug kornert és erélyes vé­delemre kényszeríti ellenfelét. Sebestyén oldalról magasan, a czenterbe szánva rúgja a labdát, mely a magasból a goalba esik és az első váratlan goalt eredményezi (18. percz) A következő perczben ismét a M. U. E. goalja előtt folyik a játék és Károly kicselezve az Uszók védelmét, balra plaszirozva szép goalt lő. A kék-fehérek továbbra is offenzivában vannak, de M. U. E. védelme negyedóra hosszat dicséretesen ellenáll. Károly a hozza jutott labdát a sárga-fehérek védőjátékosai között ügyesen vezeti és éles goal-rugását Kazár sem tudja védeni (33 percz). Négy perczre rá megint csak Károly tör a M. U. E. kapuja felé és remek játékával a negyedik goalt szerzi meg csapatának. M. T. K. 40 percz után kornert rúg, melyet Kazár kapuvéd ismét korner árán ment. A sárga-fehérek lerohanása eredményesnek látszik de az éles shot éppen M. T. K. goalja mentén gurul tova. Károly goalrugását kornerre védik M. U. E. kapujában, mig Zulu leadása után Udvari kapásból élesen lő, de a labda a goalfa mellett sivit el. Half time 4:0 M. T. K. javára.
    A csapatok szünet nélkül cserélnek helyet. A második félidőben már változatosabb a játék, mert lerohanások révén M. U. E. is többször támadást vezet ellenfelének goalja ellen. Kezdés után csak­hamar egy lesből rugott goal jut M. T. K. kapujába. A sárga-fehérek következő lerohanását a goaljából kirohanó M. T. K. kapuvéd teszi ártalmatlanná. Majd M. U. E. kapuja irányába terelődik a játék s Károly czenterezése után Udvari gyengén goalra lő, s a kapuvéd könnyelmű védelme folytán a labda ötödször jut a goalba (6. percz). Újra a sárga-fehérek támadnak, Engel czenterez, Bittner ügyes lövését Sebő II. nagyszerű helyezkedéssel védi. Negyedóra hosszat javarészt középen folyik a játék, mig ismét a Testgyakorlók kerülnek offenziyába és kornert érnek el (24. percz). A következő perczben a kék-sárgák csatár­sora lerohan, Zulu czenterez és Károly a hatodik goalt fejeli be a M. U. E.-nek két kapuvéddel megerősített goaljába. A kék-fehérek újabb kornere után megint Zulu vezeti a támadást és a M. U. E. goalja felé rohanó Károly a hetedik goal-t rugja. A hátra­levő időben inkább a M. U. E. van offenzivában s a 35-ik perczben kornert rúg. Balszélső csatáruk éles rúgása M. T. K. goalíájáról pattan vissza. A sárga- fehérek utolsó lerohanása éles, magasan irányított goalrugással végződik, melyet Domonkos ismét csak remek helyezkedése révén képes korner árán menteni.

    Az Újság 1905 május 11.