magyarfutball.hu

MUE - MTK 0 : 3

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1905, 12. forduló
referee : Szüsz Hugó
attendance:
  1. Nemzeti Sport: -

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.09.28, 00:00 (szerk.: 2021.09.28, 10:41)
    MTK — MUE 3:0

    A Millennáris pályán érte el ezt a meglepetésszerűen gyenge eredményt a MTK. a múlt vasárnap. Általá­ban nagy gólkülönbségre számított mindenki, azonban a MUE. ügyesen kihasználta a pálya roszszaságát, mig az alacsony csúsztatott labdákkal dolgozó MTK. munkáját csak rontotta a sáros, ragadós pálya, melyet — ugylátszik — hasztalan gyepesítettek be. A MUE uj össze­állításban határozottan javult; másrészt pedig a MTK ezút­tal a szokottnál gyengébben játszott. A MUE.-ban igen ügye­sen játszott Kazár a kapuban és Marosi a csatársorban; ellen­ben nem váltak be Risovszky és Engl. A megengedett mérté­ken túl erőszakos volt Péczely, Chrappan és Révész.

    A két csapat a következő összeállításban játszott:
    MTK.: Domonkos—Weisz A., Révész—Deutsch, Kürschner, Scliaar—Sebestyén, Károly, Hoffer, Shires, Káldor.
    MUE.: Kazár—Bittner, Horváth—Pejtsik, Péczely, Krappán—Risovszky, Lengyel, Kazár, Marosi, Engl.

    A mérkőzést a MUE. támadása vezeti be, MTK. azonban nyomban átveszi a támadást, állandóan uralja a helyzetet. Hoffer szép lövését Kazár ügyesen védi. A kék-fehérek egy veszélyes támadását Péczely kornerre védi. Ezután a MUE. is intézett egy szép lerohanást, de csak egy eredménytelen kornert ér el. Károlyhoz jutt a labda, lefut vele, de azt a ka­pus kirohanásával szerencsével kivédi. Engl beadása a MUE.-t újabb kornerhez juttatja, mely ismét eredménytelen. Kazár mindvégig igen ügyesen véd.

    Félidő 0:0.

    A második félidőt ismét az Úszók támadása nyitja meg. Mintegy 10 percig közé­pen folyik a játék. Marosi lövését Domonkos jól felfogja. MTK. ismét lendületbe jön s állandóan támadja a MUE. kapuját, s Küldor 4 méterről mellé lövi a labdát. Marosi a MUE. egy támadása után összeesik s kivezetik a pályáról és mintegy 10 percig az Úszók megcsonkított csatársorral kénytelenek mű­ködni. A 27-ik percben MUE. lerohanása igen veszélyes, de az 5 méternyire levő labdát Lengyel a kapu mellé lövi. Már-már eldöntetlennek látszik az eredmény, amikor Káldor beadását a nagy zür-zavarban Hoffer beguritja az Uszók kapujába. Pár perc múlva MTK. újabb gólhoz jut, midőn a kapu tetejére eső labda a pálya felé esik be s közvetlen a kapu előtt Káldor azt berúgja. MUE. ekkor már fejét veszti s a kék-fehérek egy 3-ik gólhoz jutnak Hoffer szép lövése révén a 43-ik percben.

    Biró: Szüsz Hugó (33FC.) volt.

    Nemzeti Sport, 1905. október 29.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.09.27, 23:51 (szerk.: 2021.09.28, 10:42)
    Magyar Testgyakoriók Köre győz 3:0 a Magyar Uszó-Egyesület ellen.
    Csömöri-uti pálya

    Csatakos, sáros pálya, mely kombinácziót és szép játékot lehetetlenné tett. Ez ma­gyarázza meg a kék-fehérek gyenge eredményét is, bár el kell ismernünk, hogy a
    M. U. E. meglepő jól tartotta magát, de abszolut formát, vagy klasszist mutatni nem tud. Az uszók lerohanásával kezdődik a játék, de csak­hamar visszavonulnak a sárga-fehérek. Shyres rúgását Kazár II. védi, mig Károly meg Udvari rúgásai czélt tévesztenek. Akárhányszor megtörténik, hogy a labda a nagy sárban megakad, mialatt a játék szünetel. Marosi ügyes lövése a goal mellett sivít el. Korner-arány: M. T. K 4, M. U. E. 1.

    Félidő 0 : 0.

    Szünet után M. T. K., mely most a szárazabb helyenjátszik, élénkebben támad, de nagyritkán M. U. E. is offenzivába jut. Shyres lövése a kapu fölé megy, egyéb­ként Kazár menti a labdákat nagy ügyességgel. Az Uszók szabadrúgásból kornert érnek el, mely eredménytelen.Már-már eldöntetlennek látszik a játék, mikor a Test­gyakorlók az utolsó 10 perczben ujból erőre kapva erős ostrom alá fogják a M. U. E. kapuját és Udvari ügyes shot-tal a vezető goalt éri el (35 percz.) Két perczre rá ügyes kombináczió után második goalját rúgja a M. T. K., melyet Udvari a 41. perczben háromra szaporít. Az Uszók azután védekezésre szorulva, minden további eredményt meghiúsítanak. Marosi a második félidőben szivgörcsöt kapott, a mentők közbelépésére is szükség volt, de a játékos későbben újra beállt a küzdelembe.

    Biró Szüsz Hugó (33 F. C.) volt.

    Az Újság, 1905. október 23.