magyarfutball.hu

MAFC - MUE 1 : 4

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1904, 16. forduló

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.09.19, 22:35
    M. U. E.—M. F. C. 4:1.

    Szokatlan időben alig néhány néző jelenlétében kez­dik meg a játékot. Az első perczekben meglehetősen határozatlanul játszik a két csapat A M. F. C. látszó­lag uralja eleinte a helyzetet, de csakhamar a M. U. E. támad s visszaszorítja ellenfelét kapujához. Munk 10 percz után az uszók vezető goalját éri el, melyet a 35 perczben a második követ; e goal elérésében nem annyira a M. U. E. tudása, mint a műegyetemiek indolentiája játszott közre. Szinte tétlenül; nézték, mint gurul a Radóczy által rúgott labda goaljukba. A sárga-fehérek következő lerohanása Kazár révén a harmadik goalt eredményezi. Ezután már a piros-feketék is megemberelik egy kevéssé magukat s lassankint visszaszorítják a M. U. E -t térfelébe, sőt egy ostrom alatt Pollák révén goalt is lőnek. Half time 3 : 1 a M. U. E javára.
    A második félidőt a M. F C. támadása vezeti be Niessner gyors iramban közeledik a M. U. E. kapuhoz, de el­hamarkodottságában goalt vét. A helyzet azonban csak­hamar megváltozik és ismét a M. U. E csatárai uralják a helyzetet. Alig nehány perczczel a játék kezdete után Kazár szépen helyezkedve, védhetetlen goalt lő. A játék képe azután változatosabb jelleget ölt. A piros-feketék több­ször rándulnak ellenfelük térfelébe s nem egyszer so­dorják veszélybe a M. U. E kapuját, melyet Holics és a két hátvéd elszánt védelme a legkritikusabb pillana­tokban is megment. Mindkét csapat e félidőben egy- egy kornert rúgott. Krappánt és Péczelyt durva játék miatt 10—10 perezre kiállították.
    Kolhanek József (Postás) biró pártatlanul, de meg­lehetős indolensen fogta fel szerepét.

    Sport-Világ 1904 november 27.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.09.19, 22:28
    A Magyar Uszó Egyesület 4:1 győz a Műegye­temi Athletikai és Football Club ellen.,

    Az előbbi küzdelmet ez a mérkőzés előzte meg a millénniumi pályán, amikor még alig volt nézőközönség. A játék elején a műegyetemiek támadnak, de nemsokáig. A tizedik perczben elérik az Uszók az első és a 35.perczben második goaljukat és néhány perczczel később Kazár révén a harmadikat. A félidő vége felé a Müegyetem Pollák révén jut goalhöz. Félidő 3:1 a M. U. E. javára. Felállás után Niesner szé­pen lerohan az ellenfél kapuja elé, a lövést ugyan elhibázza, de Kazár lövése újra goalt eredményez a M. U. E.-nek. Ezután mindinkább a M. A. F. C.támad, de eredménytelenül, daczára annak, hogy Péczelyt és Krappánt durva játékukért a biró tiz-tiz perczre kiállította. A két csapat közül a M. U. E.-nek volt fölényes a játéka, akik szép összjátékkál támad­tak és erélyesen védtek. A hátvédek és a kapus elsőrangú játékosok. A Műegyetemiek kedvetlenül játszottak; a csatársor habozó volt és csak Fried­rich és Nirnsee voltak jók; az utóbbi néha durván.
    Kolhanek József (Postás) igazságos, de erélytelenbiró volt.

    Magyarország 1904 november 22.
     
  3. avatar: seamandarin
    2021.09.19, 22:23
    M. U. E.—M. A. F. K. 4:1.

    A B- T. K.—«33.» F. K. matchet megelőzőleg e két csapat ját­szott egymással a millenáris pályán. M. U. E. a kezdet után erősen támad s ostrom alá veszi a műegyetemiek kapuját, melyet Pohl elég ügyesen véd. Csakhamar a piros-feketék is támadólag lép­nek fel s Holicsnak sok munkát adnak a kapuban. A játék igen változatos jelleget ölt s mindkét rész­ről energikus támadásokat látunk. A M. U. E. a kapu előtt határozottabban és elszántabban visel­kedik ellenfelénél, melynek következménye az első félidőben elért 3 goal volt. A második félidőben inkább a M. F. K. uralja a helyzetet, sokszor tá­madja ellenfele goalját, melyet Holics szokott bra­vúrral védett. E félidőben 1:1 volt az eredmény.Biró: Kolhanek (Postás) volt.

    Pesti Napló 1904 november 21.