magyarfutball.hu

MUE - MAFC 0 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1904, 2. forduló

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.08.31, 19:53
    Műegyetemi F. C. — Magyar Úszó E. 0:0 el­döntetlen.

    Az Úszók legutóbbi rossz formái alapján ma súlyos leveretést jósoltak a sárga-fehérek csapa­tának és ime eldöntetlen lett az eredmény a Műegyetemiekkel szemben. A mai játék után be­bizonyult, hogy a M. U. E. csapatának csak hosszabb tréningre van szüksége, hogy kellő for­mába jöjjön, mig a Műegyetemiek, bár egyénileg elsőrangú játékosokkal rendelkezik a csapat, nem képes megfelelni a várakozásoknak.
    Az M. U. E. kezdi a játékot szél ellen. Eleinte a piros-feketék erősen szorongatják az Úszók kapuját, de öt percz után M. U. E. viszo­nozza a támadást. Majd váltakozva mindkét kapu előtt folyik a játék s a védelemnek mindkét olda­lon kijut a munkából. A fehér-sárgák kapuja az első kornernél komoly veszedelembe jut. de Holics bravúrosan menti a kapuját; Grosz remek lövése is a kapuvéd kezében akad meg. A Műegyetemiek csatársora Grosz vezetésével továbbra is veszélyez­teti a M. U. E. kapuját, majd a M. F. C. kapuvédje is remekül véd néhány szép rúgást. A piros­feketék harmadik kornere után az Úszók támadása is kornert eredményez, mig az utolsó tiz perczben mindkét kapu előtt váltakozva folyó támadás is­mét a M. F. C.-nak juttat egy kornert. Half time 0 : 0.
    A második félidő elején a Műegyetemiek tá­madnak, de lassanként visszaszorulnak és a M.
    U. E. veszi át a támadást, erős védekezésre kény­szerítve a M. F. C. védelmét. Az Úszók kornerét Niessner veszedelmes lerohanással viszonozza, de a szépen irányított labdát Holics ismét biztosan elfogta. A biró félóra után Aschnert erőszakos játéka miatt kiállítja. A fehér-sárgák folytonos offenziva játékuk daczára nem képesek eredményt elérni és a Műegyetemiek kapuja is érintetlen marad a labdától.
    A M. U. E. csapatában a remekelő kapuvéden kívül Csüdör és Bienenstock, a két hátvéd tűnt ki brilliáns játékával. A M. F. C.-nál Grosz és Niernsee bravúros játéka érdemel dicséretet.
    Versenybíró Spitz (33. F. C.) volt.

    Az Újság 1904 március 14.