magyarfutball.hu

MUE - MAFC 0 : 3

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1905, 5. forduló

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.09.22, 16:41
    M. A. F. C.—M. U. E. 3 : 0.

    Kezdés után a technikusok térfelén folyik a játék és védelmük csakhamar, nehéz munkát végez. A félidőt csaknem egészen a sárga-fehérek uraiják, de a tech­nikusok két lerohanása, két goalt hoz, mindkettőt a szerencsésen lábai elé kerülő labdával, Pohl lövi. Az első korner szülötte, mig a második goalnál a biró tévesen lefütyült, de ebben a pillanatban ért a goalkeperhez a labda és — a füttyszóra — nem védte. A biró azonban megítélte.
    A második félidő képe is alig változik. M. U. E. határozott főlényben van, de éppen Pohl, a M. A. F. C. leggyöngébb játékosa a 3-ik goalt lövi. Biró : Gabrovitz (Postás) volt.

    Sport-Világ 1905 április 2.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.09.22, 16:37
    Műegyetemi A. és F. C. 3:0 győz Magyar Uszó Egyesület ellen. Az utóbbi időben gyenge ered­ménynyel szereplő Műegyetemiek győzelme a M. U. E. kipróbált, erős védelmével szemben megle­petés számba ment. Mindkét félidőben többet támad ugyan a M. U. E., de a Műegyetem kapusa, Aschner, a legveszedelmesebb lövéseket is kivédi. Félidő 2:0. A második félidőben Niessner szép játékával megszerzi a harmadik goalt. Biró: Gabrovitz (Postás-).

    Magyarország 1905 március 28.
     
  3. avatar: seamandarin
    2021.09.22, 16:18
    A millennáris pályán két mérkőzés folyt az elsöosztályu bajnokságért. De e mérkőzéseknek csak a cime voit elsőosztályu, a csapatok fejnélküli, unalmas játékot mutattak. Különösen a M. U. E. — M. A. F. K. mérkőzésen a technikusok néhány játékosának szánalmas vergődése keltett kómikus hatást. Tény az, bogy a két jobb csapat szenvedett vereséget a két gyengébb csapattól.
    A M. U. E. mérkőzése felhárom órakor kezdő­dött. Eleinte változatosan folyik a játék Az uszók teknika és tudás do gában határozottan felette állot­tak ellenfelüknek s csak elbizakodottságuknak s ellenfelük lebecsülésének köszönhetik vereségüket. Hogy goalt el nem értek, azt az egyéni játék kulti­válásának, no meg a Műegyetemiek jó védelmének tulajdoníthatjuk. A M. A. F. K.-nak csak a vé­delme produkált jó játékot. Csatársorában csak a két szélső üti meg a klasszist; a három középcsatár tehetetlen kezdőjátékot produkált. Az első félidőben, a 15. és 30-ik percben a M. A. F. K. középcsatára — az eddigi kapus — szerencsésen lába elé kerülő labdát a goalba lövi. A M. U. E. szép lövéseit Aschner fogja el, vagy a kapu mellé mennek. A második félidő ugyanily képet öltött és Pohl — kit Fortuna istenasszony nagyon kegyel­het — lövi a teknikusok harmadik goalját. A közönség megkönnyebbülten lélegzett fel, midőn Gabrowitz (Postás) biró a játék végét jelezte.

    Pesti Napló 1905 március 26.