magyarfutball.hu

Fővárosi TC - 33 FC 0 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.09.22, 22:03
    Főv. T. C.—»33« F. C. 0 : 0.

    Főv. T. C. kezd és azonnal támad. Az első perczekben állandóan a 33-asok kapuja előtt folyik a játék, de az ügyes védekezés folytán csakhamar a középre tere­lődik a küzdelem. Roóz ügyes czenterezését, Szednicsek a kapu mellé rúgja. A fővárosiak határozottan fölénybe kerülnek s a fehér-feketéket teljesen visszaszorítják. A támadások azonban nem járnak eredménynyel, sőt a Fővárosi Torna-Club 23 percz után a „33“ F. C. egy lövését kénytelen menteni. A Fővárosiak a 26. perczben eredménytelen kornert rúgnak. A játék a félidő közepén kissé élénkül, a „33“-asok is belemelegednek a küzde­lembe ; támadásukkal azonban komoly veszedelembe sohasem sodorták a Főv. T. C. kaput. A Főv. T. C. 38 percz után ismét kornert rúg. Az utolsó perczekben erős ostrom folyik a fehér-feketék goalja előtt, de Szed­nicsek nehány jól irányított goalrugását Lill sikeresen védi. Half time 0 : 0.
    Szünet után sem változik a helyzet képe, a Főv. T. C. kerül offenízvába és a „33“ F. C. nagyon ügyes kapuvédjének alkalma van jeles qualitásait bemutatni. Min­den lövést biztosan véd s a magasról jövő veszélyes labdákat is ügyes helyezkedéssel elfogja. A Főv. T. C. T. C. továbbra is javarészt a „33‘‘-asok térfelén játszik s állandóan bombázza a „33“ kaput. A fehér-feketék is lerándulnak olykör-olykor a Fővárosiak goaljához, de mindkét részen meddő marad a küzdelem s a Főv. T. C. fölényét csak a 39. perczben rúgott újabb korner igazolja.
    Hajós Alfréd (B. T. C ) mindkét fél megelégedésére bíráskodott.

    Sport-Világ 1905 április 23.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.09.22, 21:59
    Fővárosi Torna-Club—33. Footbal-Club 0:0 eldöntetlen.

    (Csömöri-uti pálya.) A két csapat közepes számú közönség jelenlétében, vasárnap délelőtt mérkőzött. A nyújtott sport nem volt valami él­vezetes, a mi talán abban leli magyarázatát, hogy egyik fél sem állíthatta ki teljes csapatát. 33. F. C. Kiss, Hampl, Rzehák, Bosnyákovits és Martin helyén tartalékokat kénytelen kiállítani, míg Főv. volt T. C. Schönfeld, Kaufmann és Rauch nélkül játszott.
    A mérkőzés eldöntetlen eredménye meglepő, mert a matchben javarészt a Fővárosiak voltak fölényben és az első félidőben úgy látszott, mintha a győzelmet könnyen kivívhatnák. Csatársoruk azonban a goal előtt fölöslegesen sokat dribliz és bár igen sokszor kritikus helyzeteket teremtettek az ellenfél goalja előtt, Lill Károly nagyszerű védelme és a «33«-asok önfeláldozó védekezése a vereséget sikeresen megakadályozta. A Föv. T. C. csapatában jól játszott Szednicsek, Roóz, Weisz, Héra és kitűnő volt a két hátvéd. A 33 F. C.-nál Koch Nándor játéka magaslott ki, de jól megállta helyét Székény, Depold és Nagy Imre.
    Főv. T. C. kezd és azonnal támad. A 33-asok ügyes védekezés után mind inkább középre tere­lik a játékot. Roóz ügyes czenterezését Szednicsek a goal mellé rúgja. Majd a fővárosiak határozot­tan fölénybe kerülnek s a fehér-feketéket teljesen visszaszorítják. A támadások azonban nem jár­nak eredménynyel, sőt a Fővárosi Torna-Club kapuvédje 23 percz után a 33 F. C. egy gyenge rúgását kénytelen menteni. A Fővárosiak a 26-ik perczben eredménytelen kornert rugnak. A játék a félidő közepén kissé élénkül, a 33-asok is belemelegednék a küzdelembe s Székány egyik szép shoot-ja eredményesnek látszik. A Főv. T. C. 38 percz után is kornert rug. Az utolsó perczekben erős ostrom folyik a fehér-feketék goalja előtt, de Szednicsek néhány jól irányított goal- rugását Lill sikeresen védi. Half time 0:0.
    Szünet után, miközben az eső is rákezd, ismét a F. T. K. kerül offenzivába és a 33. F. C. nagyon ügyes kapuvédje számos goallövéstől óvja meg kapuját. A játék irama, mely eddig sem volt erős, még inkább lanyhulni kezd, de a labda- leadásban és a technikában jóval ügyesebb Főv. T. K. továbbra is javarészt a 33-asok térfelén játszik, Lerohanásuk révén a fehér-feketék is lerándulnak a Fővárosiak goaljához, de mindkét részen meddő marad a küzdelem, s a Főv. T. C. fölényét csak a 39-ik perczben rúgott újabb kor­ner igazolja.
    Hajós Alfréd (B, T, C.) korrekt és kitűnő bíró volt.

    Az Újság 1905 április 17.