magyarfutball.hu

UTE - Typographia 1 : 3 15:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.08.30, 14:28
    A Typographia I. a következő csapattaljátszott : Kluszt — Gergelyi, Horváth — Blitz II.,Schwarcz, Cseh — Geiser, Viklász, Orsolyák, Krausz I., Mandl.

    Az Újság 1907 március 12.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.08.30, 14:26
    Typographia S. C.—U pesti T. E.
    T. S. C. győz 3: 1.

    (Népszigeti pálya.)Mind a két csapatnak ez volt idei első szereplése. Az újpestiek csapatá­ban, főleg a csatársorban, sok az uj játékos;habár saját pályájukon játszottak, tréning nélkül álltak ki. A csapat lelke Herskovics, a ki igen jó, de erőszakos játékos. A Tipographia sem tre­nírozott eddig, de a csapat nagyon lelkesen és agilisén játszott. Ha szorgalmasan treníroznak,sokat javíthatnak bajnoki pozicziójukpn.
    A népszigeti pálya még mindig sáros, a mi természetesen a játékra is kihatással volt. De nemcsak a sáros labda nehezítette meg a játékot,hanem a süppedő talaj és a mérkőzés közben megeredt hóesés is.
    Eleinte Újpest szorgalmasan támad, de a Typographia jól védekezik, csupán büntető-rúgást hibáz, a mely U. T. E. egyetlen goalját is ered­ményezi. A Typográphia is felnyomul, a nélkül azonban, hogy élénk támadásai goalt eredmé­nyeznének.
    Félidő 1 : 0 U. T. E. javára.
    Szünet után tiz perczig még az újpestiek vannak frontban, mire teljesen a védelemre szo­rulnak és csak lerohanásokkal közelitik meg ellenfelük kapuját, A Typographia erélyes táma­dásainak rövid időközben három goal az ered­ménye, a melyeket Krausz, Orsolyák és ismét Krausz rúgott, Biró Schubert M. Ferencz (M. U. E.).

    Az Újság 1907 március 12.
     
  3. avatar: heimo
    2016.12.10, 20:51
    A Népszigeti pályán az UTE. játszik a Typographiával. Erős és nyilt küzdelem lesz, melyből a trenirozottabb csapat kerül ki győztesként.


    Nemzeti Sport, 1907. március 10.


    Typog.—UTE. 3:1. Múlt szezonban 2:2.

    Mint előre látható volt, az erősebb játékosaitól megfosztott UTE. vereséget szenvedett a saját pályáján az őszi formáját teljesen megtartott Typographiától. Kétségtelen azonban az is, hogy az eredmény nem mindenben fejezi ki a tényleges erőviszonyokat, mert az UTE. vereségét elsősorban csak tréninghiányának tulajdoníthatja. A pálya igen rossz állapotban volt, ami a fizikailag gyengébb csapatot erősen kimerítette. A mérkőzés első felében UTE támad többet s egy büntetőrugásból eléri a vezető gólt, sőt a félidő is 1:0 arányban az ő javára végződik. A második félidőben viszont a Typographia kerül fölénybe. Biró: Schubert M. Ferenc (MUE.) volt.

    Csapatok:
    Typographia : Kluszt—Gergely, Horváth—Blitz, Schwartz, Cseh N. L.—Viklász, Geiser, Orsolyák, Krausz A., Mandl.
    UTE.: Almásy—Vranák, Rozmann—Herschkovits, Fürst, Bischof— Csorba, Novák, Ludvig I, Ludvig II, Surnik.


    Nemzeti Sport, 1907. március 17.
     
  4. avatar: heimo
    2016.12.10, 20:43 (szerk.: 2016.12.10, 20:43)
    A népszigeti pályán a Typographia matchel az Újpesti T. E.-tel. Bár ősz óta az U. T. E. csapata kissé meggyengült, inkább bízunk az U. T. E., mint a Typographia győzelmében, miután utóbbi az idén még egyáltalán nem trainirozhatott. A match d. u. l/2 4 órakor kezdődik. A II-ik csapatok d. e. 1/2 11 órakor mérkőznek.


    Sport-Világ, 1907. március 10.


    Typographia—UTE 3:1

    A BTC—33FC-mérkőzés után játszották le a matchet a népszigeti pályán. Mindkét csapatnak első szereplését képezte e match s természetes, hogy egyik csapat sem mutatott jó formát. UTE ősz óta meggyöngült s igy nem sok reménynyel vette fel a küzdelmet Typographia ellen. UTE csapatának egyes játékosai már elég jó kondiczióban vannak, ellentétben Typographia egész csapatával, mely csupán késő őszi formájára támaszkodva vette fel a küzdelmet. Első félidőben még javarészt UTE támad, aminek eredménye egy tizenegyesből lőtt goal, mig Typographia nem bir lendületbe jönni.

    Második félidőben azonban már beleélik magukat a játékba s csakhamar kiegyenlítenek, sőt erős támadás után a félidő végén még két goallal meg is toldják azt. Kornerek aránya 5:2 Typographia javára. A match általában véve fair volt, melyet csupán Ludvig és Cseh csúnya játéka zavart meg. Érthetetlen, hogy e két játékost miért nem teszik ki a csapatból, mikor a II csapatban sokkal jobb és fairebb játékosokat láthattunk.

    Biró Schuberth M. Ferencz (MUE) volt, ki nagyon gyöngén bíráskodott.

    Typographia II.— UTE II. 6:0.

    Typographia, daczára, hogy több tartalékkal szerepelt, biztos fölénynyel verte ellenfelét, mely az első félidő után összeroppant. Félidő 2:0.

    Biró Vámos Soma (FővTC) volt.


    Sport-Világ, 1907. március 17.
     
  5. avatar: heimo
    2016.12.10, 20:35
    A Népszigeten nagy közönség nézte végig az Újpesti Torna Egyesület és a Tipográfia Sport Klub bajnoki mérkőzését, a mely 3:1 arányban végződött a Tipográfia javára. A Tipográfia csapata nagy javuláson ment át és ha igy fejlődik, hamarosan az elsőrangú csapatoknak is komoly ellenfele lesz.


    Budapesti Hírlap, 1907. március 12.
     
  6. avatar: heimo
    2016.12.10, 20:31 (szerk.: 2016.12.10, 20:32)
    Kettős mérkőzés. Az újpest-népszigeti versenypálya vasárnapra érdekes mérkőzések színhelye lesz. Az első osztályú bajnokságért, két kemény ellenfél fog egymással küzdeni: a Typografia.Sp. C. csapata az Újpesti Torna Egyesülettel. Mindkét csapatnak ez lesz első tavaszi szereplése, melyet immár három hetes szorgalmas tréning előzött meg s igy a küzdelem lefolyása bajnoki nívóhoz méltóan érdekes és izgalmas lesz. E mérkőzést megelőzőleg a Budapesti Torna Club „A“ s a 33. F. C. I. csapatai játszanak egymás ellen. A két élvezetesnek igérkező mérkőzés a rendes tréningjegyekkel (60 és 40 fillér) tekinthető meg.


    Pesti Hírlap, 1907. március 10.


    Typographia Football Club — Újpesti Torna Egylet 3:1.

    Az első félidő egy 11-es büntetőrugásból kifolyólag 1:0 az U. T. E. javára végződik. A második félidőben az U. T. E. alig jött át a félvonalon s a Typ. három goalt lő. A győztes csapatban jól játszott Kluszt, Viklász, Krausz és Orsolyák. Az újpesti népszigeti pályán megtartott mérkőzést Schuberth M. Ferenc vezette.

    A II. csapatoknál is a Typográfia győzött 6:0.


    Pesti Hírlap, 1907. március 12.
     
  7. avatar: heimo
    2016.12.10, 20:18 (szerk.: 2016.12.10, 20:18)
    A bajnoki mérkőzések közül a legtöbb izgalmat ígér az Újpesti Torna Egyesület és Typographia Sport Klub találkozása. A kemény tél ugyan megfosztotta a két csapatot a korai tréning lehetőségétől, ami a játék nivójára befolyással lehet, de érdekességére aligha. Mindkét csapat temperamentumos, fiatal játékosokból áll, kik az első mérkőzésen minden tudásuk latbavetésével igyekeznek a bajnoki szezont sikeres eredménynyel megkezdeni. A match az újpesti népszigeti pályán kerül döntésre délután 1/2 4 órakor. A match tréningjegyekkel megtekinthető.


    Pesti Napló, 1907. március 10.


    Typografia — U. T. K. 3:1.

    Egyik csoport sem volt formában. A Typografia lelkesen játszott s ennek, de leginkább nagy szivósságának köszönheti a megérdemel győzelmet. Az Újpsti T.E. csapatában több fiatal játékos szerepelt, akik uj szellemet és irányt hoztak be a csapatba. A fedezetsorban Herskovits tűnt ki odaadó játékával. Az első goalt az U. T. E. érte el büntetőrugás révén. Félidő: 1:0 U. T. E. javára. A második félidőben a szivósabb Typographia kerül fölénybe s 3 goal eldönti a mérkőzés sorsát.
    Biró: Schuberth M. Ferenc volt.

    Typographia II. — U. T. E. II. 6:0. Félidő: 2:0.


    Pesti Napló, 1907. március 12.