magyarfutball.hu

UTE - Typographia 2 : 2 14:15

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.11.09, 18:55
    Ujpesti T. E. — Typographia S. C. 2 : 2.

    (Népszigeti pálya.) Végre, hosszu szünet után a Typographia is megszakította vereségeinek eddigi hosszu sorozatát, a mennyiben sikerült neki az eddig szép ered­ményeket (M. T. K. ellen 1 : 1, M. A. C. ellen 0 : 1) elért ujpestiekkel eldöntetlen arányban játszania. A mérkőzés folyamán jobbára a Typ. volt fölényben és tegnapi szép játékával megérdemelte volna a győzelmet is. Igen szé­pen a csatársora, főleg a baloldala, az U. T. E.-ban inkább a védelem volt jó, bár egy kissé erőszakos. Egyé­nileg Geiser II. és Kocsis (Typ)., illetőleg Kazár és Vranák (U. T. E.) váltak ki.
    Heves iramban kezdődik a játék és már a 8. percz­ben megvan az első goal, a melyet a Typographia javára rug Mandl. Tovább is a Typ. támad és az U. T. E. csak ritkán, de veszélyesen támad ; a támadásoknak többnyire Geiser II. a leszerelóje. A félidő vége felé sikerül csak az ujpestieknek Szidon által kiegyenlíteni. Félidő 1 : 1.
    A második félidőben az U. T. E. erőszakos, durva játékkal igyekszik a győzelmet kicsikarni. De hiába, mert bár a vezetést Hauber hibájából megszerzi, azt meg nem tarthatja, mivel Krausz a játék utolsóelőtti perczében — a mikor az U. T. E. már biztosra vette diadalát — berugja a kiegyenlítő goalt.
    Biró: Hajós József (F. T. C.) volt.

    Az Újság 1908 november 10.