magyarfutball.hu

UTE - Typographia 2 : 0 16:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.10.09, 21:15
    Ujpesti T. E.—Typographia S. C. 2 : 0.

    (Népszigeti pálya.) U. T. E. kezd a nappal szembeni oldalon. Typographia csakhamar átveszi a támadást, a miből az Ujpestiek csak sarokrúgás árán bírnak szaba­dulni. Mindkét csapat gyors és tüzes irammal folytatja a játékot és hol az egyik, hol a másik kapunál folyik a támadás, azonban mind a két részről csak egy-egy korner-eredménynyel.
    Félidő 0 :0. .
    Az első 45 perczben folytatott erős tempó Typographiát szünet után kifárasztotta, támadásai egyre gyengülnek, a mit ügyesen használ ki U. T. E. s Szabó remek beadását Mensch! a vezető goallá értékesíti (7. p.). T. S. C. gyors támadással válaszol, de goalképtelen csa­tárai csak kornerhez juttatják csapatukat. Novák ügyes lövéssel megszerzi az Újpestiek második goalját (15. p.). Újpest tizenegyesét Herczeg, a Typographia kapuvédje gyönyörűen menti, mire állandóan U. T. E. lép offenzivába, azonban ujabb kornerén kívül más eredményt már nem ér el. Vámos Soma (Főv. T. C.) jó biró volt.

    Az Újság 1907 szeptember 17.
     
  2. avatar: heimo
    2016.08.17, 11:11
    Igen szépen állotta meg helyét a Typographia Sport-Club az Újpesti Torna-Egyesület ellen s csak tavalyi szövetségi díj-győztes második csapatának leveretése keltett némi meglepetést.


    Pesti Hírlap, 1907. szeptember 17.
     
  3. avatar: heimo
    2016.08.17, 11:06
    Az Újpesti Torna-Egyesület 2:0 arányban legyőzte a Tipográfia Sport-Klubot (Népsziget). Az első félidőben egyforma erősnek látszott a két csapat, a mi a 0:0 eredményben nyilvánult. A második félidőben a Tipográfia trénirozatlan csapata gyöngült és U.T.E. 7 perc múlva, Szabó révén megszerezte az első gólt. A Tipográfia erős támadással felelt, de csatázói a kapu előtt tehetetlennek bizonyultak. Az U.T.E.-nek Novák a 17-ik percben szerezte meg a második gólt.


    Budapesti Hírlap, 1907. szeptember 17.
     
  4. avatar: heimo
    2016.08.16, 23:28
    I. osztályú bajnokság és szövetségi díj.

    U.T.E.- Typographia 2:0. A vasárnapon lezajlott elsőosztályú bajnoki mérkőzések közül kétségkívül az Újpesti Torna Egyesületnek a Typographia Sport Klubbal tartott mérkőzése volt a legérdekesebb, mert itt meglehetősen egyenlő erejű két csapat állott egymással szemben. Bár a tréninghiány még mindig észlelhető volt a csapatok játékán, a csapatok egyes szervei elég jót funkcionáltak, így az U.T.E.-nél a csatársor és a kapuvéd játéka már elérte az elsőosztályú csapatok jó formájának nívóját, míg a Typ.-nál a védelem produkált elsőrangút. A győzelmet az U.T.E. szívóssága szerezte meg a csapatnak, mely a II. félidőben fölényt szerzett neki a visszaeső Typ.-val szemben. Az első félidő 0:0 eredménye különben megadja kellő képét a match első része lefolyásának. A második félidőben az U.T.E. fölénye a mindinkább védelemre szoruló Typ.-val szemben a beadott két goalban nyert kifejezést. A bírói tisztséget Vámos Simon (Főv.T.K.) viselte.

    U.T.E. II—Typ. II. 3:2. A szövetségdíj-győztes Typographia nem tudta kiállítani tavaszi kitűnő II. csapatját s sok tartalékjával képtelen volt az U.T.E. különben jó kvalitású II. csapatjával szemben veretlenségét megőrizni. Bíró itt is Vámos Simon volt.


    Pesti Napló, 1907. szeptember 17.
     
  5. avatar: heimo
    2016.08.16, 23:14
    A Typografia — Újpesti Torna Egyesület. matche, mely az amerikai-uti pályán lesz, erős küzdelmet ígér ugyan, de az esélyek inkább az U. T. E. győzelme mellett szólnak.


    Pesti Napló, 1907. szeptember 15.