magyarfutball.hu

Fővárosi TC - UTE 2 : 4 14:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.10.24, 23:04
    Ujpesti Torna-Egyesület—Fővárosi Torna-Club 4 : 2.

    (Soroksári-utczai pálya.) A pálya, habár hólepel borította, aránylag jó állapotban valt.
    U. T. E. az utolsó hetekben nélkülözött hat elsőcsapatbeli játékosán kívül még Ludwig nélkül is játszott. Ennek folytán mindkét félidőben a Fővárosi T. C. volt fölényben, azonban
    U. T. E. támadásai eredményesebbeknek és veszélyeseb­beknek bizonyultak. A játékosok mindkét részen fegyel­mezetlenek voltak; minduntalan protestáltak a bírónál a nélkül, hogy a játékszabályokról fogalmuk lenne.
    Először Főv. T. C. jut offenzivába, de Klingenberg lerohanása és szép czenterezése kihasználatlan marad.Utána Szabó révén Ujpest vezet támadást, remek shotja azonban a kapu mellett sivit el. Rusz lövését Kazár védi. Schönfeld következő lerohanása sikerrel jár, mert Rooz I.-hez passolja a labdát, a ki U. T. E. védelméből kiszökve, huúsz méterről óriási erővel védhetetlen goalt rug. A Herskovics által vezetett támadás eredménytelen. Majd Fürst vezet szép támadást, a mely Szabó szépen irányított labdájával meghozza U. T. E. kiegyenlítő goalját (32. p.). Főv. T. C. erősen ostromolja az ujpestiek hálóját, de Russ, Rooz II. és Rooz I. támadása nem hozeredményt. Az erős ostromból Ujpest Szabó révén sza­badul ki, a ki az egész pályán lerohanva goalra lő, de Beimel szépen véd, a labdát azonban Szinai elé dobja,a ki védhetetlenül belövi (37. p.). A Fővárosiak ujra erős irammal támadnak, csatárai bombázzák U. T. E. goalját, de Kazár többször bravurosan ment. Ujpest támadásával véget ér az első 45 perez.
    Félidő 2 : 1 U. T. E. javára.
    Ujbólkezdés után eleinte Ujpest támad, majd a Főv. T. C. jut frontba. Rooz II. lövését Kazár fogja,de Rooz I. a labdát a kapuvéd kezéből a goalba rugja(5. p.). Schönfeld, Weisz és Rooz II. eredménytelen támadásai után Szabó II. vezet ügyes támadást, de Beimel szépen ment. Klingenbergnek lesből rugott goaljáta biró nem ítéli meg. Majd a Fővárosiak goalja erős ostrom alá kerül és U. T. E. Szabó I. révén vezető goal-jához jut (35. p.). Főv. T. C. azután is erősén támad,de Ujpest elszánt védelme sikerrel hiusítja meg a Fő­városiak offenziváját. A 44-ik perczben Szinai lerohan és Főv. T. C. baloldali hátvédjének hibájából a negyedik goalhoz juttatja csapatját. Herskovitset a 20-ik perczben kiállították.
    Hüllender Sándor (Nemzeti S. C.) pártatlanul, igen jól bíráskodott.

    Az Újság 1907 november 26.
     
  2. avatar: heimo
    2019.11.01, 10:44
    Újpesti Torna Egyesület — Fővárosi Torna Klub 4:2.

    A Ráday-úti pályán lefolyt mérkőzés szemtanúi nem voltak tisztában azzal, hogy a két csapat a szokástól eltérőleg egészen más stylusban játszik. A Főv.T.K. csapatától megszokta azt, hogy ötletszerű előtörései révén jut goalokhoz, melyekkel nem egy ízben aratott szenzációs győzelmeket. Goal előtti feltétlen biztonság és siker jellemezte a Főv.T.K. eddigi támadásait, melytől vasárnapon teljesen eltért s a mezőnyben produkált, elsőrangú összjátéka után a csapatok előtt határozatlan, sőt fejvesztett játékot produkált, minek következménye a vasárnapi vereség volt. Pedig a Főv. T. K. vasárnapon szebben és kiforrottabb stílusban játszott, mint az U.T.E. melynek viszont ötletszerű áttörései és kitűnő lövései jártak a nem remélt sikerrel. Az U.T.E. csapatában, annak legértékesebb játékosa, Herskovits, ismét úgy viselkedett, mely nem volt méltó a csapatba. Az U.T.E.-nek pedig nagy erkölcsi kárt okoz durva és renitens viselkedésével, másrészt a csapat ereje kiállíttatása által megcsorbul. Az első goalt a Főv.T.K. érte el, melyet azonban az U.T.E. kiegyenlít, sőt a vezetést a félidőig 2:1 arányban magához ragadja.

    A második félidő elején a Főv.T.K. egyenlít ki, de ismét az U.T.E. az, mely a vezetést magához ragadva a félidő végéig négyre szaporítja goaljainak számát. Biró: Müllender Sándor (N.Sp.K.) volt. A Főv.T.K. csapatában, feltűnően jól játszott a jobbszélső, az U.T.E.-nél a védelem.

    Pesti Napló, 1907. november 26.