magyarfutball.hu

UTE - Terézvárosi TC 0 : 1 16:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.13, 22:26 (szerk.: 2022.03.15, 17:09)
    TTC - UTE 1:0 (1:0)

    Népsziget
    Bíró: Ujváry Ödön

    A Népsziget törzsközönsége gunyolódva kiáltotta kedvenc c­sapatának a mérkőzés végén: ,,a veretlen UTE“. Nem teljes igazsággal. Mert bár a TTC győzelme el­­vitázhatatlanul megérdemelt volt­­, az Ujpesti csapat is rászolgált vereségére, komoly tréninggel, higgadt játékkal és kevesebb, ­­elbizakodottsággal az ujpestieket legjobb csapataink között említhetjük ismét.

    A főh­iba az egymással játék közben folyto­n vitatkozó UTE csatársorában van, melyből ezuttal Schaller hiányzott s a helyén játszó fiatal Czank­­ sehogy se tudott­ használni csapatának. A jobbösszekötő­­ játéka nagy visszaesést mutatott s Priboj Schaller nélkül ugyszólván egyedül ál­lott a játékban javarészt — eredményte­lenül. A balszélen lévő és jól játszó Szi­­dont ugyszólván teljesen elhanyagolták. Baubach a fáradt játékos benyomását kel­tette s a különben jól játszó Fogl II. is, a sok labdaállítgatásokkal a fürge ellen­félnek kedvezett.

    A TTC-ben legtöbbet dolgozott Kopácsi, a kinek ügyességénél csak a szerencséje volt nagyobb. A két hátvéd nehéz és eredmé­nyes munkája a győzelem megtartása, m­e­lyben a halfok, sőt gyakran a csatárok is segítettek. Malyt erősen fedezték s így a szabadon mozgó Rosenberg vezette a TTC támadásokat.

    Az I. félidőben az UTE eredménytelen támadásai után a TTC veszélyezteti az UTE kapuját. Kelecsényi leadásából már­­-már gólnak látszó támadást vezet Paulusz, melyet a­ középen végre is elrontanak. Ezután Bornstein, Rosenberg összjátéká­val a TTC jut le az UTE kapuhoz s Knoll Rosenberg 25 méteres éles lövését nehezen védi. A 28. percben a TTC bal oldalának játékából a labda Recht elé kerül, a­ki éles lövéssel a hálóba juttatja azt. Egy ki­csuszott labdából eredő TTC támadás fejezi be a félidőt.

    Szünet után az UTE nagy vehemenciá­val fekszik bele a játékba s 25 percen át ostromolja a TTC-kaput. A kiegyenlítést, a győzelem lehetőségét látja mindenki, de a TTC egész csapata védekezik s leg­följebb eredménytelen korner a vége az ujpestiek támadásának. A ­­jónövésű Ko­pácsi egymásután nyomja ki kezével a ve­szélyes labdákat s a mindinkább ideges­kedő UTE-csatárok veh­emenciájuk dacára, alig jutnak lövéshez, míg a TTC a 28., 33. és 35. percekben egy-egy előreadott labdával veszélyes helyzetet teremtenek. Fogl II. elveszti a respektusát a TTC c­satárok előtt, támadják s bizony labda­­állítgatá­saival, melyeket egy hét előtti nagy mérkőzésen is helytelenítettünk, el is veszti egy-két esetben a már biztosan megszerzett labdát. A játék továbbra is az ujpestiek fölényét mutatja, azonban a véget jelző sípjel­ csak az UTE vereségét jelentő mondat végére teszi a pontot.

    Nemzeti Sport, 1921. március 21.