magyarfutball.hu

Budapesti TC - UTE 1 : 5 13:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.08.25, 22:04 (szerk.: 2021.08.26, 14:42)
    U. T. E. — B. T. C. 5:1
    (Millenáris pálya.)

    A szezón eddigi legnagyobb meglepetése. Sejtettük, hogy az egyre javuló U. T. E erős ellenfele lesz a B. T. C.-nek, azt azonban, hogy a millenáris pályán olyan fölénynyel verje meg a piros­fehéreket, arra a legvakmerőbb outsider-fogadók sem számitottak. A piros-fehérek még sohasem játszottak ennyire indolensül. Védelmük, beleértve a fedezetsort is, abszolút rossz volt. A hátvédek csak elvétve találták el a labdát és akkor sem gurult tiz méternél tovább. A fedezetek, ősi B. T. C. szokás szerint, minden labdát az ellenfél hátvédjeihez passzoltak. A csatársor volt még aránylag a legjobb, csakhogy sehogy sem támogatta a fedezetsor és ennélfogva nem is tudott eredményt elérni. U. T. E. csapatán meglátszott a komoly tréning. A vé­delem, Kazár kapussal az élén, kitűnő. A fedezetek jól szednek labdát, jól is továbbítják, csak feleslegesen sokat cseleznek. A csatársor egymást megértő egyéni játéko­sokból áll. Legjobb emberük Vanicsek és Surmik. A mér­kőzés elég fair volt.

    U. T. E. a széllel kedvező oldalon, tiz emberrel kezd; csakhamar visszaszorul és B. T. C. néhány perczig komolyan támad, a mint azonban Molnár I. beáll, U. T. E. kerül offenzivába. Szabó támadása kornert ered­ményez (9. p.) és a játék további folyamán újabb három kornerhez jut Újpest. Surmik támadását Sárközi korner árán menti, a melyet Szabó rug és Fandl a kapuba fejeli (30. p.). Az újpestiek vezető goaljuk után még erősebben támadnak. Payer magas lövését Bihary fogni készül, de a rárohanó Vanicsek fellöki és a labda a goalba gurul (36. p.). A biró a goalt nem Ítéli meg, Bihari pedig kiáll. A kapuba most Simon megy, mire a tiz emberrel játszó B. T. C. még inkább védekezésre szorul. A 41-ik percz­ben Vanicsek, kicselezve a B. T. C. védelmét, Fandlhoz passzol, a ki éles goalt lő. Az utolsóelőtti perczben rugja Klein a fedezetsorból U. T. E. harmadik goalját.

    Félidő 3: 0.

    A második félidőben ismét beáll Bihari. B. T. C. lelkes játékba kezd és a széltől is támogatva, erősen szorongatja U. T. E. hálóját. Az újpestiek csak Szabó lefutása révén közelitik meg B. T. C. kapuját. Mészáros támadását Klein kornerre menti (16. p.), Kézsmárki lefutását pedig Molnár I. védi korner árán (19. p.). Dobó támadása már-már eredményesnek látszik, Rákóczi azonban két méter távolságról a kapu mellé ló. A piros­fehérek egyetlen goaljukat szabadrúgásból érték el, a melyet Simon rúgott (35. p.) és a melyet Kazár nem védhetett. B. T. C. most teljes erőből támad, Sárközi, Szendrő és Simon a csatársorba mennek, labdáikat azon­ban Kazár biztosan menti. Kohn , U. T. E. jobbszélsője Leitner mellett elfutva czenterez és Surmik védhetetlenül a kapuba továbbítja a labdát (42. p.). A következő perczben ugyancsak Kohn beadásából Surmik lövi az ötödik goalt.

    Biró : Horváth Ferencz (F. T. C.).

    Az Újság, 1910. március 1.