magyarfutball.hu

Nemzeti SC - Terézvárosi TC 1 : 0 13:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.08.29, 13:17
    Nemzeti S. C.—Terézvárosi T. C. 1 :0.

    (Millenáris pálya.) A nemzetiek vasárnapról-vasár­napra folytatják diadalutjukat és tegnapi negyedik baj­noki mérkőzésük megnyerésével a vezető helyre kerültek. Tegnapi győzelmük is jól megérdemelt volt, mert ha talán nem is jobban, de sokkal észszerűbben játszottak, mint ellenfeleik.
    A csapat lelke, mint minden alkalommal, a csatár­sor. A Tóth—Faragó pár vetekedik a Ferenczváros hires baloldalával; nagyszerűen megértik egymást. A jobb­oldal (Rometh, Hlavay) ugyancsak kifogástalan. A czenterben uj játékos szerepelt, a rákosszentmihályi Menich, a ki már tegnap is biztató kvalitásokat árult el. Feltűnő gyenge volt a fedezetsor, a hol csak Hera állotta meg he­lyét. A két hátvéd közül Feldmann volt a jobbik, mig Burrián a kapuban összesen két nehezebb lövést védett.
    A terézvárosiak ismét a régi bajban laborálnak. Tetszetős mezőnyjáték, de abszolút fejetlenség a kapu előtt. A csatársor nem jó. Fekete és Rooz II. még csak tud valamelyest játszani, három társuk abszolút gyenge. Klasszisjátékot produkált a három fedezet, a kik rend­kívül agilis és kitűnő technikájú játékosok és egyaránt nagyszerűen támogatják a védelmet és támadást. A hát­védsorban ismét szerepelt Szentey, a ki a csapat egyik legjobb embere.
    N. S. C. Tóth révén azonnal támadáshoz jut. To­vábbra is jórészt a nemzetiek vannak offenzivában, de Szentey, majd Weisz J. mindent mentenek. Hlavay gyö­nyörű lövését Beumel védi. A 20-ik perczben Faragó lerohan és kitünően czenterezett labdáját Menich a goalba fejeli. Majd Terézváros is kezd belemelegedni a játékba és Maly középreadott labdáját Kanyaurek menti. Vál­tozatos, szép támadásokkal folyik tovább a játék, de a védelem mindkét oldalon résen áll. Fébdő: 1 : 0.
    Újrakezdés után az N. S. C.-én a fáradtság jelei mutatkoznak, és az erősebb fizikumú, szivósabb T. T. C. jut fölénybe. Rooz II. lerohanását Feldmann teszi ártal­matlanná. Majd Rometh rohan le, átadott labdáját Hlavay goallá értékesíti, a mely azonban offside miatt megitélhető nem volt (5. p.). Közvetlen utána Maly intéz támadást az N. S. C. goalja ellen, de Jergenz lövése a kapu mellé kerül. Feldmann handse miatt éppen a tizenhatos hatos vonalról T. T. C. szabadrúgáshoz jut, de a lövés a goal felett süvít el (28. p.). A nemzetiek kiszabadulva vehemensen támadnak és öt perczen belül Faragó két lövése a kapufáról pattan a mezőnybe. A mérkőzés a teréz­városiak támadásával végződik.
    Biró: Klug Frigyes (M. A. F. C.).

    Az Újság 1909 október 19.