magyarfutball.hu

Nemzeti SC - Terézvárosi TC 0 : 3 14:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.06.23, 11:01
    A N. S. K.—T. T. K. bajnoki meccse a Hungaria-sporttelepen folyt le és a T. T. K. 3:0 (0:0) arányú győzelmével végződött. A puszta eredmény nagy meglepetés, de csak azoknak, a kik a játéknak, respektive a terézvárosiak kitűnő játé­kának nem voltak a tanúi. Régen láttunk oly szép, céltudatos és lelkes játékot, mint a minőt a Terézvárosi Torna Klub a második félidőben — szél ellenében — produkált. A két szélső, Mandl és Maly. valamint Hegyi hátvédő és Vágó half pom­pás játéka juttatta a T. T. K.-ot a jól kiérdemelt sikerhez. — A N. S. K. Buriánt. Feldmant (családi gyász érte) és Kovácsot nélkülözte, helyettük Tanyay, Dietz és Molnár szerepelt. Méltó helyettes csak Tanyay volt, a ki a T. T. K.-nak igen sok és igen veszedelmes támadását tette ártalmatlanná, kivált az első félidőben. — Az első gólt Mandl lőtte a második félidő ötödik percében. A Nemzetiek ezután hiába szorongatták ellenfelüket, nem tudták kiegyenlíteni, sőt Mandl, majd Maly a révén uiabb gólokhoz jutott a T. T. K. Biró Sár Izidor volt.

    Budapesti Hírlap 1912 április 9.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.06.23, 10:53
    TTC — NSÍ 3:0.

    (Hungária-uti pálya) A Burián, Feldmann és Ko­vács nélkül játózó nemzetiek csak az első félidóben bír­tak ellentállni a TTC ostromainak, a második félidőben,a mikor pedig a szél is támogatta őket, már nem birták az iramot. A győztes csapatban Hegyi jobboldali hátvéd reprezentatív formát mutatott, igen jó volt a fedezetsor és a két szélső. Az KSC-nél Tanyai, a két Hlavay és Reich játszott jól.
    Az első félidőben a széllel kedvező oldalon játszó TTC uralta a helyzetet, mindazonáltal nem sikerült pozi­tív eredményt elérnie. NSC csak lefutásokkal közelítette meg a terézvárosiak hálóját. Korner-arány 11:3 a TTCjavára. Félidő 0 : 0.
    A második félidőben mindenki a szél által támoga­tott NSC győzelmét várta, a csapat azonban az első félidőben teljesen elkészült az erejével és már nem bírta a TTC iramát átvenni. Az első goalt Mandl rúgta Maly beadásából (21. p.). Öt perczczel később Kanyaurek tizenegyest vét, de Hegyi lövését Tanyai menti. Az NSC következő támadása Beiméit foglalkoztatja. A 34-ik perczben Mandl egyedül lefutva, goalt plasziroz, mig a 42-ik perezben Maly a harmadik goalt rúgja.
    Biró : Schaár Izidor.

    Az Újság 1912 április 9.
     
  3. avatar: seamandarin
    2021.06.18, 14:09
    Terézvárosi Torna Club — Nemzeti Sporl Club: 3 : 0. (0 : 0).
    Jól megérdemeli győzelmet aratott a lelkes TTC, a két tartalékkal kiálló NSC lelett. Az érdekes a győzelem­ben az, hogy a győztes csapat a három goalt szél ellenjátszva szerezte meg. A győztes csapatban jól játszott a csatársor. Fürge és fáradhatatlan volt.
    A NSC játéka mérkőzésről-mérkőzésre hanyatlik. Nincs meg játékában az a temperamentum, ami múlt őszi sikereinek előidézője volt. Most az első goal után összeesve, immel-ámmal folytatta a játékot. Pedig meglehetett reménye a győzelemre, hisz tartalék kapusa cso­dálatosan jó védést produkált.
    Az első félidő TTC folytonos támadásai közben eredmény nélkül telik el. Helycsere után rövid ideig a NSC támad. A TTC lefutásai azonban mind veszélyeseb­bek lesznek. Egy a jobboldalról beadott labdát végre a balszélső közvetlen közelből a kapuba teszi Ezután egy 11-eshez jut a TTC, amit Tanyai pompásan ment. A NSC az első goal után összeesve reménytelenül játszik, amit ellenfele ügyesen kihasznál. Egy goalt a kifutó kapus mellett csúsztat a kapuba a centercsatár, egyet pedig a jobbszélsö szerez meg, hosszú éles lövéssel. Biró Schaár volt.

    Pesti Hírlap 1912 április 9.