magyarfutball.hu

Nemzeti SC - Terézvárosi TC 1 : 1 11:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.16, 21:10 (szerk.: 2022.02.17, 13:13)
    TTC — NSC 1:1 (1:0)

    Hungária-uti pálya
    Biró: Vértes Imre

    A jeges és sártól borított talajon mindkét csapa1 a várakozáson felül jól mozgott és különösen a TTC együttese bizonyult meglepően állóképesnek. Bár a TTC támadósora minden stílus és különö­sebb kombinációk nélkül dolgozott, mégis sok és veszélyes helyzetet sikerült teremtenie ellenfelének kapuja előtt A helyzetek kihasználásával és a lövésekkel már adósak maradtak, bár egy kis szerencsével a mérkőzés győztesei lehettek volna. A csatársor legjobb emberei Maly jobbszélső és Procenko középcsatár volt, de ők is, miként tár­saik, egyéni akciókkal próbálkoztak. Neumann balszélsö sokkal többet beszélt, mint amennyit játszott, és a bíró a sok oktalan reklamációt meg­unva, ki is állította őt. A fedezetsor legjobb em­bere Oravetz középfedezet volt, aki ha felesleges foultjairól leszokik, rövidesen jelentős fejlődésnek indulhat.

    Igen jó volt Palkovics balfedezet is, mig Friedmann a régi megbízható halfnak bizonyult. A hát­védek közül Fried játéka magaslott ki. A kapu­ban az ifjúsági Köhler igen szép védéseket pro­dukált. Az NSC védelmében Szendrő játéka érde­mel dicséretet, a fedezetek közül Ruck és Killermann, mig a csatársorban Künstler és Spitzer voltak a legjobbak.

    A játék mindvégig erős iramú, változatos és fair volt. Említést kiván, hogy mindkét csapat egy-egy tizenegyest kihasználatlanul hagyott.

    A játék elején a TTC lép fel támadólag és csa­tárainak számos kedvező alkalma nyílik a gól­lövésre. Lassan az NSC is belemelegszik a játékba és Killermann labdája a kapufáról jut ki a me­zőnyből. A félidő közepén Neumann beadását Procenkó a gólba fejeli, de Pach offside helyzete miatt a gól nem volt megítélhető. Ruck hosszu labdája a kapufát éri, majd a 43-ik percben Neumann beadását Recht a kapuba rugja.

    Szünet után rövid ideig a TTC van frontban, de Künstler lefutása az NSC-t hozza támadásba és Spitzer helyezett lövéssel kiegyenlít. Erős küz­delem indult meg a győzelemért, amelynek meg­szerzésére az NSC-nek nyílik jó alkalma. Spitzer labdáját Fried kézzel üti le, a megitélt tizen­egyest azonban Künstler a kapusnak rugja. A TTC. lelkes támadásba fog és Neumann labdáját Hesser védi kézzel. A tizenegyest azonban a TTC sem tudja értékesiteni és Hegyi lövését Künstler védi. Még egy meg nem ítélhető gólt ér el a TTC Procenkó révén, utána erős és változatos küzde­lem folyik, amelyben nagyrészt a TTC volt fölényben.

    Sporthirlap, 1919. november 24.