magyarfutball.hu

Budapesti-Csepeli AK - 33 FC 1 : 0 15:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.10, 19:18 (szerk.: 2021.07.10, 19:23)
    B. A. K.—"33" F. C. 1 :0

    ( Amerikai-uti pálya.) A B. A. K. csak erős küz­delem árán bírta a maga javára eldönteni a mérkőzést, pedig a 33-asok két hét előtti súlyos veresége és a B. A. K.-nak az U. T. E. elleni könnyű győzelme alapján joggal a B. A. K. könnyű győzelmét lehetett várni. A tartalékokkal meggyengitett 33-asok nagyobb goal­arányu vereségét mégis egyrészt az elszánt védekezés, másrészt a B. A. K. csatárainak goalképtelensége akadá­lyozta meg. Noha a mérkőzés legnagyobb részében a B. A. K. a 33-asok kapuja előtt táborozott, a mérkőzés nem volt unalmas, mert néha a 33-asok is intéztek szép és veszedelmes támadásokat. A B. A. K.-ban a védelem, élén a már kitűnő formában levő Kucserával, a mi kevés dolga volt, jól látta el; a fedezetsor agilisán és hasznosan dolgozott, ellenben a csatársorban egyedül Gállos játéka elégített ki. A belső csatárok mindent agyonkombináltak, lövés alig ment a »33« F. C. kapujára.
    A 33-asok jórészt Zsák fényes védésének köszön­hetik, hogy csak egy goal jutott hálójukba. A védelem önfeláldozóan dolgozott, a halfsor is inkább védő játékot folytatott, a csatársor pedig, élén Székánynyal, a ki ezúttal jobbösszekötőt játszott, néhány veszedelmes tá­madást intézett.
    A 33-asok játszanak a széltől segített oldalon. Az első tíz perczben leginkább a B. A. K. térfelében folyik a játék, az első veszedelmes támadást mégis a B. A. K. intézi Gállos révén, a kinek gyönyörű lövése hajszálnyira a kapu felett süvit el. A félidő végéig válto­zatos a játék, az utolsó perczekben azonban már szemmellátható a B. A. K. fölénye és Zsák néhány veszedelmes helyzetből bravúrosan szabadítja fel a kaput.

    Félidő 0: 0.

    A második félidő első tiz perezében a 33-asok kapuja előtt igen veszedelmes a helyzet, mert a B. A. K. egészen a kapujához szorítja ellenfelét; azonban a csatárok minden igyekezete hiábavaló, nem tudnak goalt rúgni. A fekete-fehérek néhány perczre ugyan kiszabadulnak, de ismét a B. A. K. támad, kornerhez jut, a mely a győztes goalt eredményezi. Gállos sarokrúgását Zsák ugyan kifogja, a kézzel kidobott labda azonban Kézsmárkyhoz kerül, ez hátratolja a szabadon álló Kucserának, a ki a balsarokba helyezett lövéssel megszerzi a győztes goalt. A B. A. K. további támadásai nem járnak újabb eredménynyel, sőt a 33-asoknak majdnem kiegyenliteniök sikerül. Székány és Csavoljacz ugyanis lefutják az ellenfél hátvédjeit, tizenöt méterrel a kapu előtt Székány átadja a labdát Csavoljacznak, Grosz Feri azonban a kapuból kirohanva, a biztosnak látszó goalt sikerrel menti

    Biró: Saár Izidor.

    Az Újság, 1911. február 28.