magyarfutball.hu

33 FC - Budapesti AK 0 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.12, 22:28 (szerk.: 2022.03.15, 16:54)
    BAK - "33" FC 1:0 (0:0)

    Hungária-uti pálya
    Bíró: Schiller Gyula

    Egyenrangu ellenfelek változatos lefolyásu, erős, sőt helyenkint durva mérkőzése. A BAK mult heti győzelme után egv kissé elbizakodottan ment a küzdelembe s bár egységesebb munkát végzett ellenfelénél, nem szolgált rá különösképpen a győzelemre. Mayernak nem volt komolyabb dolga a kapuban. Imponálóan dolgozott Müller, aki ezuttal kivételesen igen fair is volt. Jó partnere volt Forika. Erbstein—8zabó—Gábor összeállitásu halfsor agilisan, de tulerélyesen játszott. A csatársor ezuttal gyöngébb volt. A Mackó—Okos szárny­tól láttunk ugyan tetszetős akciókat, de ugy az ő, mint csatárpartnereik játékából hiány­zott a kellő igyekvés. A \"33\" -asok győzelmi esélyeit a minimumra redukálta az a körülmény, hogy Zlochon kívül Boross és Müller is hiányoztak a csapatból. A csapat önnek ellenére is jól tartotta magát s csak az utolsó 20 percben esett vissza. Zsák a kapott gólnál sokkal veszélyesebb labdákat védett már; különben jó volt. A bekkek közül Grüner dolgozott hibátlanul, mig Kutik jó rugásaival tűnt fel. A fedezetsorban Eichbaum volt a legjobb, Vanicsek betegen játszott s a tartalék Kovácsi csak egy félidőig állta az iramot.

    A csatársortól csak ritkán láttunk tervszerű játékot s az egyéni kísérletezések közül csu­pán Krameré voltak veszélyesek.

    Az első félidőben változatos játék köze­pette Strasser a 20. percben kézzel gólt üt, amelyet a bíró természetesen nem ad meg. A második félidő 18. percében a \"33\" -asok Ba­konyi szabadrugásából Csárdás révén gélt érnek el, amelyet azonban a biró Wendelin lesben állása miatt nem ad meg. A 34. percben éri el a BAK. Szabó révén a győzelmet jelentő gólt, A 39. percben a bíró Kutikot egyik ellenfelének megrugása miatt kiállítja.

    A pályáról kifelé haladó játékost Gábor meg­sérti, mire Kutik oly módon vesz magának elégtételt, hogy megrugja azt. Kutik e lépése a közönség körében nagy recenzust keltett s már-már verekedéstől lehetett tartani, mikor a bíró néhány percre felfüggesztette a játé­kot, mig Kutikot társai az öltözőbe kísérték.
    A hátralevő időben Zsák egv jól irányított szabadrugása kecsegtetett kiegyenlítéssel, de a labda centiméterekkel a kapufa felett ha­ladt el.

    BAK: Mayer— Müller, Forika— Erbstein, Szabó, Gábor— Mackó, Okos, Szabó, Frőhlich, Strasser.
    "33" FC: Zsák— Grüner, Kutík- Kovácsi, Vanicsek, Eichbaum— Wendelin, Kramer, Csárdás, Bakonyi, Koszoru.

    Sporthirlap, 1921. február 21.