magyarfutball.hu

Budapesti AK - 33 FC 0 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.18, 19:14 (szerk.: 2022.02.19, 10:50)
    „33“ FC - BAK 1:0 (0:0)

    Üllői-uti pálya
    Biró: Vámos Soma

    A bajnokságért küzdő csapatok egyharmad ré­szének kell megfeszített energiával birkózni a ki-esés rémével. A közvetlenül fenyegetett csapatok közül való a BAK és a „33“ FC. is. Mai találkozásuk ez utóbbit mentesitette egyelőre kiesés gondjai alul, viszont a BAK-at sulyos, sőt mondhatni reménytelen helyzetbe sodorta. Egy csapat,a mely a mai legyöngült „33* FC-tól is vereséget szenved, joggal érezheti a feje fölött Damokles kardját. Gyönge vigazs a BAK részére; hogy a vereséget nem érdemelte meg. Szembeötlően jobb volt ellenfelénél, de a balszerencse valósággal rá­feküdt, olyannyira, hogy szinte sajnálkozni lehe­tett rajta. Egymást érték a kapufa lövések, sok esetben a kapu mellett ment ki a labda, sőt volt egy 11-ese is, a melyet Károly III. alaposan ellőtt.A játékosokat a „pech“ idegesse tette, elkedvet­lenítette, nem csoda tehát, hogy ilyen módon vereség lett a dolog vége.

    A „33“ FC még az eddig látottaknál is gyön­gébb volt s a match legnagyobb részében defen­zívára szorult. A védelemben szerepelt Bosnyákovics, a csapat régi vezetője. Oláht helyettesitte —egészen jól. Játszott Zloch is, helyesen részt vett a matchben, mert inkább csak üdülésre használta föl a másfél órát az uj válogatott. A csapat főerőssége Zsák volt. Igen jó formáról tett tanusá­got. A könnyű sulyu csatársorban tetszett Krámer. Ügyes, jó technikáju ifju. Vanicsek szorgalmas és odaadó volt, mint rendesen.

    A BAK csatársora fejlődést jelzett mai játéká­ban. Igen hasznos erőnek készül a csapat, uj bal­szélsője. Károly lassankint formába lendül. Még mindig lelke a csapatnak. Jól játszott Szendrő is, a szegedi válogatott csapat tagja.

    A BAK állandó fölénye mellett is meddő félidő után a „33“ FC a második félidő közepén jutott egyetlen góljához. A kapus által kirugott labda Vanicsekre s róla a kapuba pattant. Ezt követte a BAK félre lőtt 11-ese. Vámos Somát örömmel lát­tuk ismét munkában. Az őt jellemző higgadtságal vezette a mérkőzést.

    Sporthirlap, 1919. szeptember 29.