magyarfutball.hu

33 FC - Budapesti AK 1 : 0 14:15

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.10.22, 20:26
    „33“ Football Klub—Budapesti Atlétikai Klub 1:0. (0:0.)
    A „33“asok ugy látszik erkölcsi győztesei lesznek az őszi szezonnak. Ez ideig ugyanis, a MTK-ét kivéve, egy csapattól sem szenvedtek vereséget, s ha a szerencsétlen Zsák-ügy közbe nem jön, alighanem a vezető helyen lennének. Vasárnapi ellenfelüket, a BAK-ot, kemény küzdelem után tudták minimális goaldifferenciával megverni. Győzelmüket pompásan összjátszó csatársoruknak köszönhetik.
    Az első tíz percben a Károlytól pompásan támogatott BAK. csatársor egymásután vezeti a legszebb támadásokat, de Zsák a legveszedelmesebb lövéseket is nagy biztonsággal fogja. Ezután a „33“-asok is nekilendülnek, de félidő végéig sem ők, sem a BAK eredményt elérni nem tudnak. A második félidőben a „33“-asok teljes erővel fekszenek bele a játékba. A második percben Kehrling középre adja a labdát és Weisz közvetlen közelről lövi a mérkőzés egyetlen goalját. E goal után a „33“-asok mindinkább fölénybe jutnak. Jobbára szélsőik révén támadnak, de eredménytelenül. Félidő végén a BAK Károlyt és Kucserát a csatársorba küldi előre, de kiegyenlítenie így sem sikerül. Biró: Puskás volt.

    Pesti Napló, 1910. november 29.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.07.09, 00:00 (szerk.: 2021.07.10, 11:18)
    "33" F. C, — B. A. K. 1:0

    (Vörösvári-uti pálya.) A játék első tiz perezében úgy tetszett, hogy a B. A. K. csatársora végül megtalálta igazi formáját. Károlytól mesterien támogatott, meg­lepő szép összjátékkal dolgozott s kemény ellentállásra késztette ellenfelét. A kép azonban hamarosan megvál­tozott. A »33«-asok mindinkább, előtérbe jutottak, s mind veszedelmesebb támadásokkal szorongatták a György által kitünően védett kaput. Ennek, valamint a Kucsera és Prétyi játékának köszönheti a B. A. K., hogy az első félidőben goalmentes maradt a hálója. A B. A. K. csatár­sora Grosz lefutásai révén háromizben hozta kritikus helyzetbe a »33«-asok kapuját, Salamon és Konrád lövéseit azonban a brilliánsan helyezkedő Zsák könnyen fogta.

    A második félidőben a »33«-asok nagy erővel tá­madnak. A 2-ik perezben Kehrling passzából Weisz Fri­gyes közvetlen közelből lövi a mérkőzés egyetlen goalját, Ettől kezdve a fehér-feketék határozott fölénye dombo­rodik ki s Székány lefutásai és Horváth gyönyörű techni­kával keresztülvitt támadásai a B. A. K. védelmét meg­feszített munkára késztették. A félidő közepén Károly es Kucsera a csatársorba vonult. Néhány perezre lendületet is vittek a támadásba, de eredményt nem tudtak elérni, A »33«-asok csatársora az ellenfél meglazult védelmén természet sen igen sokszor átjutott, de lövéseik nagy része György zsákmánya lett, Horváth egy éles labdája pedig a goalfáról pattant vissza.

    Biró: Puskás István.

    Az Újság, 1910. november 29.