magyarfutball.hu

Budapesti TC - UTE 3 : 0 14:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1910/1911
attendance:
  1. nela: 1.800

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.02, 18:10
    Budapesti Torna Klub—Újpesti Torna Egye­sület 3:0 (félidő 2:0).

    A F. T. K.W. A. K.-mérkőzés előtt találkozott a két csapat, a melyek közül a föltétlenül erősebb, szivósabb és rutinosabb B. T. K. került ki győztesként. A B. T. K. csapatában ugyan még mindig nincsen meg a kellő összehangzás, a csapat működése korántsem egyöntetű és hogy mégis eredményt tud fölmutatni, azt csakis gyors csatázó­sorának köszönheti. Ha majd a fedézetsor megta­nulja, hogy a csatázósort támogatnia kell és ha a védelem rájön arra, hogy a védőjáték nemcsak a labdának mennél messzebbre való visszarugdosásából áll, a B. T. K. csapata elsőrangú teljesítmé­nyekre lesz jogosult. A klub — mint már közöltük — szerződtette Gillemot Ferencet, a ki mindenkép­pen predesztinálva van arra. hogy a B. T. K. mos­tani csapatából olyan csapatot képezzen ki. a mely visszaállíthatja a B. T. K. régi dicsőségét és hírne­vét. Az Újpesti Torna Egyesülettől jóval többet vár­tunk. Védelme ugyan tűrhető, de csatázósora már fizikum dolgában sem üti meg az első osztály nívó­ját. Az újpesti csatázok igen ügyes játékosok, cse­lezni nagyszerűen tud mindegyik, de a hogy a kapu közelébe érnek, csődöt mond minden tudásuk, de legfőképpen a — bátorságuk. Gyönge testalkatú le­génység olyan erős védelemmel szemben, mint a minő a B. T. K.-é, sikerrel nem állhatja meg a helyét.
    A B. T. K. góljaiból kettőt Dobó lőtt az első félidő 14-dik és 22-dik percében, egyet pedig Hor­váth a második félidő 30-dik percében. Biró Schu­bert M. Ferenc volt.

    Budapesti Hírlap 1910 szeptember 20.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.07.02, 18:03
    Budapesti Torna Klub—Újpesti Torna Egyesület 3:0. (2:0).

    Az első félidő változatos játékkal telt el. Mind­két csapat egyformán támadott, bár a Torna Klub tempóbirása már itt is nyilvánvaló volt. Többszöri sikertelen lerohanás után megszerzi Dobó révén a ВТК. vezető-goalját, amit nemsokára az újpesti ka­pus ügyetlensége folytán egy második követ.
    Helycsere után a piros-fehérek fölénye állandó lesz, de csatársoruknak a goal elótti ügye-fogyottsága folytán egy goalnál többhöz nem jutnak.
    Az újpestieknél a védelemben a két hátvéd, a csatársorban a három belső csatár jó és gyors volt. A BTK.-nál a Levák Játéka tűnt ki erősen, noha több ízben offsideről indult. Biró Schubert M. Fe­renc (MUE) volt, aki az offsidokat nem valami nagy lelkiismeretességgel kezelte.

    Pesti Napló 1910 szeptember 20.
     
  3. avatar: seamandarin
    2021.07.02, 17:49
    B. T. C.—U. T. E. 3: 0.

    (Millenáris pálya.) Az első félidőben még válto­zatos volt a játék, mégis Dobó a 14. és 22-ik perczben két goalt rúg. A második félidőben, daczára annak, hogy a piros-fehérek állandóan támadnak, csak egy goalt érnek el a 30-ik perczben Horváth révén. A félidő utolsó perczeiben U. T. E. is felnyomul, csakhogy a jól működő
    B. T. C. védelemmel szemben nem ér már el eredményt. Bíró: Schubert M. Ferenoz (M. U. E.).

    Az Újság 1910 szeptember 20.