magyarfutball.hu

Budapesti-Csepeli AK - 33 FC 1 : 0 17:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.06.17, 22:48 (szerk.: 2021.06.18, 09:27)
    Budapest Csepeli Athletikai Klub — „33“ Football Club: 1 : 0.

    A vasárnapi vereséggel előidézett súlyosbodását helyzetüknek egyébként igazán nem érdemelték meg, mert csapatuk tagadhatatlanul jó formában van és a BAK-kal szemben is játékuk alapján, a közbejött körül­mények nélkül, legalább az eldöntetlen eredményre fel­tétlenül rászolgáltak volna. A közbejött körülmény is­mét egy lehetetlen bíráskodás volt, ami a reális ered­mény létrejöttét megakadályozta. Újvári Ödön (BTC) produkálta ezúttal ezt a visszatetsző bíráskodást, ame­lyet a jelen volt közönség szinte megszakítás nélküli kiabálással és egyéb zajos tüntetéssel kisért, úgy, hogy a mérkőzést is meg kellett szakítani. Ilyen bíráskodást a szövetségnek egészséges sportviszonyok mellett magá­nak kellene vizsgálat tárgyává tenni, sajnos azonban, nálunk az egyletek még feljelentéssel sem tudnak ered­ményt elérni és a bíráskodási mizéria egyre nagyobb mérveket ölt, komoly veszélylyel fenyegetve a tiszta amatőrsportot.

    A mérkőzésben egyébként a „33“-asok voltak, míg teljes csapattal játszhattak, jobbak és a BAK csak Mandl teljesen indokolatlan kiállítása után került fö­lénybe. A ,,33“-asok pompás mezőnybeli játékával élénk ellentétben volt szánalmas goaíképtelenségük, ami nél­kül az első félidőben a mérkőzést könnyen megnyerhet­ték volna. Kitűnő volt Zsák, a két Vanicsek és Horváth. A BAK unott, kapkodó játékának mentségéül szolgál­hat, hogy több tartalékkal kellett kiállania. Egyébként goalképtelenségben a BAK sem állt sokkal ellenfele mö­gött, nehány helyzetből tényleg nehéz volt goalt nem csinálni.

    Az első félidőebn a „33“-asok szép mezőnyjáték­kal fölényben játszanak, de a csatársor akciói gyenge végtámadásokban nyernek befejezést, A második félidő első perceiben Mandlt egy ártatlan foult miatt kiállít­ják és innen a BAK nagy fölénybe kerül, a biró számos javára történt tévedésétől támogatva. Egy a goalvonalon kívüli labda játékba hozatala majdnem goalt ered­ményez. A „33“-asok lerohanásokkal még néha veszélye­sen támadnak, egy ily alkalommal egy világos kornerért a bíró nem ad meg. Az egyik határbiró közben bejön tiltakozni Újvári bíráskodása ellen; ami a mérkőzés megszakítását eredményezi, ami később a közönség ék­telenül zajos tüntetése miatt ismétlődik. A győzelmet jelentő goal végre a 3S percben Salamon egy váratlan lövéséből esik.

    Pesti Hírlap, 1912. május 14.