magyarfutball.hu

33 FC - Budapesti-Csepeli AK 1 : 1 15:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.06.28, 21:59
    *33* as F. C. -B. A. K. 1 :1.
    (Vöröevári-uti -pálya.) A kék-feketéknek a beteg Károlyt és a katonáskodó Salamont nélkülöző csapata a mindvégig lelkesen játszó és a megszokott pályán ott­honosan játszó >33«-ások ellen csak a legnagyobb erő­feszítéssel sikerült fenti. eredményt elérni. A B. A. K.kétségtelenül jobb volt ellenfelénél, a mely inkább csak az alkalomszerű kitörésekkel próbálkozott és bizony,ha támadásaikat kissé nagyobb szerencse kíséri, a külön­ben túlerőben s nagyobbára offenzivában lévő favoritcsapat vereséget szenvedett volna. így is csak a match vége felé, az egész mérkőzés folyamán remek formát mutató Zsák kapuvéd ügyetlenségén, illetve könnyelmű­ségén múlott a B. A. K. kiegyenlítő goalja.
    A »33«-asok játéka meglehetősen kielégítette nagy­számban megjelent híveit. Agilisan, gyorsan, nagy lel­kesedéssel játszottak. A csapat lelke Weiss Frigyes- közép­csatár, a ki ismét kitűnő formában van. mellette Székány Géza produkált néhány szép kiszökést, mig az angol balszélsó egyelőre csak czenterezéeeivel használt;csatártársainak különben sem birja bizalmát, mert a mérkőzés alatt csak keveset foglalkoztatták. Igen jó volt Mandl és Bosnyákovics, valamint a már említett Zsák is.
    A B. A. K. tartalékai daczára is igen jól játszott,de csatárai a néha perczekig tartó kapubombázást sem tudták értékesíteni. A mezőnyben a Gállos—Kézsmárky—Klement-triász volt jó és kifogástalanul játszott Szury is.
    A B. A. K. óriási iramban kezdi a játékot s a fekete-fehérek eleinte kapkodva védekeznek. Az erős ostrom alól kiszabadulva a »33«-asok is átjutnak néha-néha a a félvonalon, sőt egy sikerült lerohanás kornert, maj dWeiss Frigyes révén goalt. eredményez. Közvetlen ezután a Weiss—Székány-pár gyors támadása hoz veszélyta B. A. C. kapujára, de az éles és jól helyezett lövéseka kapu felett süvítenek el.
    Félidő 1 : 0 a 33«-as F. C. javára.
    A második félidőben a mérkőzés első felében még kissé váltakozó játék teljesen egyoldalúvá lesz, a B. A. K. állandóan támad, de csak tiz perczczsl a befejezés előtt egyenlít ki. Zsák ugyanis túl sőkáig mókázik a labdával, és a csatársorba előrerukkolt Kucsera a labdát a kezé­ből a hálóba juttatja.
    Biró Schaár Izidor.

    Az Újság 1911 október 17.