magyarfutball.hu

33 FC - Terézvárosi TC 2 : 2 14:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.08.24, 22:09 (szerk.: 2021.08.25, 11:18)
    "33" F. C. — T.T.C. 2:2.
    (Millenáris pálya.)

    A Terézvárosi Torna-Club oly elsőrangú játékosokkal rendelkezik, hogy ha megfelelő összjátekra és komolyságra tennének szert, ma a leg­elsők között foglalhatnának helyet. Ezt a véleményünket már többször megírtuk a T. T. C.-ről és hogy mindezideig nem következett be állandóbb jellegű változás, illetve javulás, az csak a játékosok közt divó gyenge sportszel­lem rovására irható.

    A terézvárosiak az egész mérkőzés folyamán — az első félidő elejét és a második félidő utolsó negyedóráját kivéve — annyira fölényben voltak, hogy ellenfelük szóhoz sem juthatott. A csapat minden embere kitünően állotta meg helyét, de különösen jók voltak Hegyi, Pach, Jergenz és Maly. A "33"-as Football- Club, valamint a mezőny legjobb embere Zsák volt, a ki a biztos goalnak vélt labdákat oly nagyszerű bravúrral védte, hogy méltán vivta ki a közönségnek sürü tapsok­ban kifejezett állandó tetszésnyilvánítását. Hasznos munkát végzett még a csatársorban a CavoljaC—-Vanicsek II. jobbszárny és igen jó volt Mandl.

    "33" F. C. kezd és már a második perczben goalt ér el. Weisz Frigyest ugyanis a büntető területen belül elgáncsolják, a ki a megítélt tizenegyest óriási erővel a jobbsarokba lövi. Majd újabb goalra nyílik alkalma a fekete-fehéreknek, de Mandl hatalmas és biztos goalnak vélt lövését Hegyi fejjel kivédi, Weisz shootját pedig csak korner árán tudja menteni, a melyből Wattkins a második goalt szerzi meg (10. p.). A "33" F. C. mintha megelégelné az eredményt. Nem úgy a T. T. C- a mely hatalmas erővel lát hozza az egalizáláshoz. Lelkesebbnél-lelkesebb támadásokat vezet, de a belső csatárok lövései vagy a goal fölé vagy mellé kerülnek. Végre a 26-ik perczben Fekete beadásából Pach a védelmet kicselezve, goalt lő. Most teljes erővel a kiegyenlítésre törekednek a terézvárosiak, de egyelőre csak három eredménytelen kornert érnek el.

    Félidő 2: 1 a "33" F. C. javára.

    A második félidőben a T. T. C. kiegyenlítő goaljáért folytatott ostrom már a negyedik perczben eredményes ; Pach a Rusz által előreadott labdát a kifutó Zsák lábal közt a kapuba nyomja. A kiegyenlítés után most már a győztes goalért folyván a küzdelem, a "33"-asok is sokat támadnak, de csak a T. T. C. ér el még két eredménytelen kornert. Az utolsó negyedóra alatt jobbára mezőnyjáték folyik, a melyben a "33" F.C. támad ugyan többet, de a T. T. C. közvetlen védelme résen van.
    Kitűnő bíró volt Schaár Izidor.

    Az Újság, 1911. november 14.