magyarfutball.hu

Terézvárosi TC - Nemzeti SC 2 : 1 15:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.06.30, 15:25
    T. T. C.— N. S. C, 2: 1.

    (Millenáris pálya.) A tartalékkal játszó Terézvárosi Torna-Club meglepetésszerü győzelmet aratott az eddig oly szépen szerepelt Nemzeti Sport-Club felett.
    A T. T. C. kapujában a régi Typografiából ismert BoJla védett, mig a bal hátvéd, jobbhalf és a jobbszélső volt tartalék, a kik azonban mind várakozáson felül szé­pen játszottak, sót Friedmann a jobbhalf posztján első­rangút produkált. Kiváló volt a terézvárosiaknál Hegyi és a csatársorban Fekete. A nemzetiek Stick miatt fel­forgatták csapatukat és ennek tudhatják be, hogy vesz­teseként, kellett elhagyniok a pályát. A csapat egyetlen klasszis-emberét — Hlavayt — bal hátvédnek állították,míg a czenterhalf nehéz szerepét a gyenge fizikummal rendelkező Fábryra bízták. A halfsor Hlavay kiválása miatt feltűnő gyenge játékot produkált, s a csatársor labdával való ellátása helyett inkább a védelemre szo­rítkozott. A csatársor feltűnő idegesen, kapkodva ját­szott és az ellenfél egyes támadásainál a halfsor mintájára felhúzódott a saját kapujához, segíteni akarván az agilisan és önfeláldozóan játszó Burián—Hlavay—Feldmann-triásznak.
    A T. T. C. csak tiz emberrel kezd és eleinte feltűnő nehezen mozog, úgy hogy az N. S. C. a támadó fél. A 15-ikperezben a csapat komplett lesz és átveszi a nemzetiek iramát. A 30-ik perezben az N. S. C. Kovács révén erélyes támadást vezet, a labda Tóthhoz kerül, ki szabad hely­zetben vehemens erővel goalt rúg. Félidő 1: 0 az N. S. C.javára.
    A második félidőben a T. T. C. már döntő fölénybe kerül és szinte bombázza ellenfele kapuját,
    A védelem hevében Feldmann kézzel üti le a labdát és a megítélt tizenegyessel Hegyi kiegyenlít (20. p.). Két perczczel később Chrappán faultolja Malyt. Újabb tizen­egyes, a melyet azonban Hegyi a kapu fölé rug. A T. T. C. tovább is erélyesen támad és a 43-ik perezben Fekete megszerzi csapatának a döntő goalt.
    Biró: Izsó László.

    Az Újság 1911 szeptember 19.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.06.30, 15:17
    Terézvárosi Torna Klub—Nemzeti Sport Klub 2:1 (0:1). Millenáris versenypálya.

    A kettős baj­noki mérkőzés iránt érdeklődő közel háromezer főnyi közönségnek mindjárt az első meccs nagy meg­lepetést szerzett. A N. S. K. a játékjogától ideigle­nesen megfosztott Stick helyett Hlavayt állította hát­védőnek és ezzel annyira meggyöngitetle a halfsort, hogy- talán ebben találja magyarázatát meglepetésszerű veresége. Igaz ugyan, hogy a csatázósor sem volt a megszokott jó, hiszen az állandóan egyforma kitűnő formában játszó Tóth is indiszponáltnak lát­szott. Pedig a T. T. K. nagyon nehezen jött lendü­letbe. úgy hogy kissé ügyesebb erőbeosztás a N. S. K.-nak győzelmet jelentett volna. A győztes csapat a második félidőben igen lelkesen játszott. A táma­dásokba a nagyszerű képességű Fekete öntött lelket, mig a védelemben az ifjúsági csapatból avanzsált Friedmann volt a legagilisabb. — Az első félidőben a tiz emberrel játszó T. T. K. védekezésre szorult, de a sokat támadó N. S. K. csak a harmincadik percben tudott Tóth révén gólt elérni. A második fél­időben a T. T. K. szívós támadásainak eredménye­képpen Hegyi tizenegyesből kiegyenlítő, a mérkőzés végén Fekete pedig döntő gólt lőtt. Biró Izsó László volt.

    Budapesti Hírlap 1911 szeptember 19.