magyarfutball.hu

33 FC - Terézvárosi TC 3 : 2 15:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1912/1913
referee : Schaár Izidor
attendance:
  1. Sport-Világ: 500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.15, 23:23 (szerk.: 2021.07.16, 13:43)
    "33" FC — Terézvárosi TC 3:2

    (Hungária-uti pálya.) Erős küzdelem után biztos győzelmet aratott a 33-asok jól játszó csapata a múlt évben oly nagy sikerrel szerepelt Terézvárosiak ellen. Mind a két csapat tartalékos legénységet volt kénytelen szerepeltetni, s a csapatokhoz szegődött balszerencse véletlene folytán éppen a legjobbak hiányoztak. A 33-asok főerössége, Bosnyákovics, lábrándulása miatt előreláthatólag hosszabb ideig pihenőre lesz kárhoztatva, mig kitűnő középfedezetük — ha a körülmények meg nem változnak — aligha fog a fekete-fehérek színeiben egy­hamar szerepelni. A Terézvárosiak csapatából hiányzottak a kitűnő szélsőfedezetek : Vágó II. és Friedmann, előbbit betegsége, utóbbit pedig katonáskodása gátolta a játék­ban való résztvételben.
    Az ilyformán alaposan meggyengült csapatok ter­mészetesen nem nyújthatták azt a játékot, a mit tőlük,mint elsőosztályu csapatoktól méltán el lehetett volna várni. A védelmek egyik részen sem működtek kielégítően,és a támadások sikere is inkább egyéni kvalitások ered­ménye. A »33« FC osapatában hosszú idő után először játszott Székány Géza.
    A 33-asok érik el a vezető goalt egy kapu előtti kezelés miatt megítélt tizenegyesből, Horváth révén.A Terézvárosiak csakhamar kiegyenlítenek, a félidő végén azonban ismét sikerül a 33-asoknak Csavoljacz révén a vezetést magukhoz ragadni.

    Félidő 2:1 a »33« FC javára.

    Szünet után eleinte a TTC van frontban ós a kis Payer rövidesen a kiegyenlítő goalt rúgja. A győzelmet jelentő goalt Horváth (»33« FC) a Hegyi handse miattmegítélt büntetőrugásból szerzi meg csapatának.
    Bíró: Schaar Izidor.

    Az Újság, 1912. október 22.