magyarfutball.hu

Vasas - III. Kerület 1 : 1 17:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.01.02, 23:07
    III. ker. TVE—Vas és Fémmunkások SC 1:1 (1:0)

    Hungária-ut 1500 néző. Biró: Vértes Imre.
    Erős és mindvégig izgalmas mérkőzés kere­tében találkozott a két csapat, s a küzdelem a formáknak megfelelően döntetlen eredmény­nyel végződött. A játék igen heves iramban indult, és csak 20 perc után csillapult a tempó. A vivók csapatában a védelem, Starkkal az élén, hibátlanul látta el dolgát, gyengébb volt a halfsor, különösen Futó, aki nem bírta végig tüdővel. A csatársor legjobb embere az agilis Hőnich I. volt, mellette Ludwig tűnt ki: a balszárny nem elégített ki. A Vasasok Plattkó és Gottlieb helyén tartalékkal álltak fel, a vé­delem kivált Zatykó igy is kifogástalan volt, a hnlfsorban Weisz volt a legjobb, annál gyen­gébb volt a csatársor, amely teljesen kombiná­ció nélküli játékot produkált.
    A Vívók kezdenek, de már a 3. percben a Vasasok kornert érnek el, amelyet Sugár csak nehezen véd. Igen heves iramú játék folyik, és lassan a Vasasok jutnak fölénybe. Katzer kapásból lőtt szép labdáját Sugár védi, majd Ludwig lerohanását hibázzák el a középen. A 28. percben Hönich váratlanul kiugrik a véde­lemből és közvetlen közelről menthetetlen gólt lő. (1:0). Innét kezdve a Vivók is támadnak, de a támadások mindkét részről eredmény­telenek.
    A második félidőben inkább a Vivók csapata a támadó fél, s a Vasasok ritkábban rándulnak át. A 26 percben Weszter labdáját Csáki kézzel üti le, a megítélt tizenegyesből a Vasa­sok Sugár hibájából kiegyenlítenek. A feleselő Csákit a bíró kiállítja.
    Hatalmas tempóban folyik ezután a játék és bár a Vasasok többet, a Vivók veszélyeseb­ben támadnak. A 40. percben Ludwig szép beadását a belső csatárok sorra elhibázzák, s erős iramú játékkal ér véget a mérkőzés,


    Sporthirlap, 1918 április 22.