magyarfutball.hu

ÚTSE - Budapesti AK 0 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1919/1920, 28. forduló
referee : Vértes Imre
attendance:
  1. nela: 2.000
  2. Sporthírlap: 2.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.02, 22:05 (szerk.: 2022.03.03, 09:21)
    BAK - UTSE 1:0 (0:0)

    Népszigeti pálya, 2500 néző
    Biró: Vértes Imre

    Heves iramu és mindvégig kemény küzdelmet vívott a két csapat, amelyből némi szerencsével, a BAK csapata került ki győztesként. A két csa­pat erőviszonyának legjobban a 0:0-ás, vagy 1 : 1-es eldöntetlen eredmény volna, mig azonban a BAK csatársora Engel révén egy kedvező alkal­mat ügyesen kihasznált, addig az UTSE csatárai nem tudták a kinálkozó helyzeteket góllá értéke­síteni. A mérkőzés alatt inkább mezőnyjátékot láttunk a kapuk előtt mindkét csatársor bizony­talanul funkcionált.

    Váratlanul gyengén játszott a BAK csatársora, különösen a három belső idegessége és erőtlen akciói szereztek bosszus perceket a BAK híveinek. Nem sokkal többet produkált a két szélső csatár sem, de Engelnek egy kiszökésével sikerült eldön­teni a BAK javára a mérkőzést Gállost Ráckevi gyengén helyettesitette. A fedezetsorból hiányzott Erbstein, akit Geller helyettesiteti, de nem bírta végig az iramot és a II. félidőben helyet cserélt Tóthtal. Deutsch szürkén játszott. A hátvédek közül Szendrő energikus, de fair játékával tűnt ki, mig Müllernek sok dolga nem sikerült. Fodor kapusnak nem akadt különösebb védeni valója.

    Az UTSE csapatának is a védelem volt a job­bik része. Paksi a kapuban néhány labdát szépen védett. Jól látta el feladatát a két hátvéd; külö­nösen Dankó hatalmas felszabadító rugásai tet­szettek. A fedezetsor inkább a védelemben volt jó és főerőssége Liszák II. volt, mig Rössler sok felesleges durvaságot követ el. Á csatársor nélkülözte legjobb emberét Szabót. A jobb szélen Leitner meglepő jól játszott, de a három belső csatár — miként a BAK-nál, -- itt sem bizonyult gólképesnek.

    A BAK kezd, de azonnal az UTSE támad,és erő­sen szorongatja a BAK jól védett kapuját. A BAK belső csatárai minden akciót már csirájában tul kombinálnak, vagy pedig egyéni akciókkal kísér­leteznek. Változatos, nagyrészt mezőny játékkal telik el a félidő. Az utolsó percben á kifutó Paksi mellett Gulyás lövése már biztos gólnak látszik, midőn Liszák I. a gólvonalról rugja ki a menthetetlennek látszó labdát.

    Szünet után fokozódik a tempó és mindkét csatársornak számos kedvező alkalma nyílik a gól elérésre. A 28. percben Engel kiszökik az UTSE hátvédei közül és 8 méterről védhetetlen gólt lő. Egyizben jó alkalma van az UTSE-nek a kiegyenlitésre, de a csatárok hibáznak. Az utolsó percekben ismét a BAK támad és Gulyás hosszu lövése a kapuléc mellett jut ki a mezőnyből.

    Sporthirlap, 1920. április 12.