magyarfutball.hu

Budapesti AK - ÚTSE 4 : 0 14:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1919/1920, 8. forduló
referee : Friedmann Mór
attendance:
  1. nela: 2.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.12, 23:46
    Az UTSE kapusa Miskovszki megbetegedett és helyét az ifjúsági csapat kapusával Wilhelmmel töltötték be. Wilhehm védett a BAK és NSC elleni mérkőzéseken és ellenére a kapott gólok­nak. igen biztató képességű kapusnak bizonyult.


    Sporthirlap, 1919 október 30.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.02.12, 23:43 (szerk.: 2022.02.13, 13:21)
    BAK - UTSE 4:0 (2:0)

    Üllöi-ut
    Biró Friedmann Hugó

    A BAK győzelme előrelátható volt, mert az UTSE egy héten belül három erős mérkőzést ját­szott, erre pedig — sikerrel — csakis régi - rutinirozott játékosokkal rendelkező egyesület képes.Mentségére szolgál az UTSE-nak még az is, hogy két kitűnő játékosát, Dankót és Blahutát nélkü­lözni volt kénytelen. Az első félidőben még állotta az iramot az UTSE, de a másodikban teljesen visszaesett. Már az első percekben gólt ér el a BAK Donáth révén, nyomban követte ezt a BAK javára megítélt 11-es, amelyet Szendrő érvényesí­tett góllá. A második télidőben óriási fölénybe jut a BAK, egy kapu előtti kavarodásból meg­szerzi a harmadik golt, majd az utolsó percekben Geller lövi a negyedik gólt.

    A BAK igen előnyös változást tett a csapatában. Geller centercsatárt Donáth jobbszélsőt, Klein balszélsöt, mig Erbstein jobb fedezetet játszott. A változás igen hasznos­nak bizonyult. A csatársor mindvégig lendületet vitt a támadásba s a lövésekben sem fukarkodott.A Deutsch—Károly—Erbstein feiállitásu halfsor állandóan sakkban tartotta az UTSE csatársorát. A két hátvédnek könnyű munkája volt, mig a kapusnak alig volt dolga.

    Az UTSE csapatáról ezuttal nem mondhatunk sok jót. Erősen érezte a csütörtökön mély talajon lejátszott NSC elleni mérkőzését. Mindazonáltal dicséretesen küzdött végig. Szabó centercsatár Liszák II és Rössler mutatott elfogadható játékot.

    Sporthirlap, 1919. október 27.