magyarfutball.hu

MAC - MAFC 0 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1919/1920, 27. forduló
referee : Fehéry Ákos
attendance:
  1. Sporthírlap: 3.000
  2. nela: 3.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.01, 22:27 (szerk.: 2022.03.02, 14:27)
    MAC — MAFC 0:0

    Margitszigeti pálya, 3000 néző
    Biró: Fehéry Ákos

    Jól működő védelmek, gólképtelen csatársorok munkája jellemezte a mérkőzést, amely a Műegyetemiek számára nagy sikert jelent, mert ha a szövetség illetékes faktorai javára igazolják a Vasasok elleni mérkőzést, ugy a ma szerzett értékes ponttal jobb gólarányuk révén megszabadultak az utolsó helytől. A MAFC Ginzerv helyén tartalékkal s egy kissé felforga­tott összeállításban állt starthoz, s ha gyengébb is volt ellenfelénél, lelkes játékával rászolgált a hízelgő ered­ményre. A tartalékkapus, Biró, néhány labdát, ha némi szerencsével is, de szépen védett. A két hátvéd, Solymár és Kossár, tiszta helyzetben elég jól dolgozott. A csapat oszlopa a szélső halfok, Gaug és dr. Smóling volt; különösen előbbi végzett hatalmas munkát és a mezőny legjobb embere volt. A csatársorban csak a Reik— Egry jobbszárnytól láttunk elfogad­ható akciót, a többi csatár egészen primitiven játszott.

    A MAC Simon és Weiner helyén játszott tartalékokkal, s bár a játék nagyobb részében az övé volt a tá­madó szerepe, csatársorának gólkép­telen játéka miatt nem tudott ered­ményt elérni. Fehér biztoskezü kapu­védnek bizonyult ezuttal is. A hát­védek közül Szaffka kiválóan, Ocskay bizonytalanul játszott. A fedezetsor­ban Lenz volt a legjobb. Mig a csa­társor a mezőnyben elfogadhatót nyuj­tott, a kapu előtt azonban csak Kehrling volt veszélyes.

    A MAC 10 emberrel kezdte a játé­kot, mert Szaffka csak a 7-ik percben állt be. Ezt megelőzőleg a MAFC kornerből majdnem gólhoz jut, ameny- nyiben az egyik MAC védő csak a gólvonalról tudta a labdát kikaparni. A második félidőben a MAC-nak van több ízben gólhelyzete, de egy kapufa­lövésen kivül egyebet elérni nem tud.

    Sporthirlap, 1920. június 14.