magyarfutball.hu

MAFC - MAC 0 : 11

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1905, 16. forduló

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.09.29, 00:32
    M. A. C. I. — M. A. F. C. I. 11:0.

    Eleinte a M. A. C. nagyon határozatlanul játszik, de ennek daczára is nyilvánvaló fölénye. Az első goal a 22-ik perczben esik Vincze szép lövése révén, a melyet a 30-ik perczben a második követ. Vangel beadását Vincze kapásból továbbítja a goalba. Két perczre rá Vangel jól helyezett rúgással a harmadik goalt éri el, mig közvetlenül a félidő előtt Vangel négyre szaporítja a M. A C. goaljainak számát. Aschner védett minden védhetőt, de egymaga képtelen volt a M. A. C. ostro­mot leszerelni. Half time 4 : 0 a M. A. C. javára.
    A második félidőben mindkét csapat változtat össze­állításán. Aschner középcsatárnak megy és a goalba Baros áll. A M. A. C kapuvédje, Oláh is beáll közép­fedezetnek, a goalba a lábán megsérült Medgyessy ke­rül, mig jobbszélső csatárnak Mészáros középfedezet megy. A játék ebben a félidőben igen egyhangú volt, a mennyiben az athleták teljesen körülzárták a M. A. F. C.-ot. 10 percz után Mészáros az ötödik goalt lövi, melyet öt percczel később Vangel által szépen rúgott ha­todik goal követ. A 20-ik perczben Fitt keresztültörve a piros-feketék védelmén, a hetedik goalt rúgja, mig a nyolczadik egy korner után Vangel révén esik (30 p.) Egy perczczel későbben Oláh magas, jól helyezett rú­gással a M A. C. kilenczedik goalját szerzi meg, mig a tizediket ismét Vangel juttatja a hálóba. (40 percz.)
    A következő perczben Fitt a tizenegyedik goalt rúgja.
    A fair mérkőzést Pösztinger Nándor (Postás T. S. E.) vezette.

    Sport-Világ 1905 október 15.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.09.29, 00:29
    MAC.—MűFC.
    11 : O.

    Ezzel az óriási gótkülönbséggel vég-ződött a múlt szerdán e két csapat találkozása a Margitszigeten, szo­morú bizonyságául annak, hogy,az egykor oly félelmetes pi­ros—fekete színek, a helytelen vezetés, a nem törődömség s különösen a csapat régi tagjainak kicsinyes személyi okokból való torzsalkodása miatt ma már alig számbavehető szerepet visznek a football terén. A mellett még a csapat még a ren­delkezésére álló erőket sem képes egyesíteni, ami arra mu­tat, hogy a csapat kapitányai e tisztüket nem végzik azzal a lelkiismeretességgel, amelyet egy uj csapat kiképzése meg­kíván. Kívánatos és helyes lenne, ha a csapat ambiciósus fia­tal erői vennék kezükbe a szervezés nehéz munkáját. A MAFC. csapata ebben az összeállításban igen gyenge volt s csak Niessner, Fischer, üybas és Ságody munkája érdemel említést. Niessner ezúttal középfedezetet játszott. A kezdet­hez képest igen jól, bár a kapu előtti helyezkedése még rossz volt. A csapatok a következők voltak: MAC.: Oláh—Kele­men, Veres—Bayer, Mészáros, Meleghy—Borbás, Vangel, Vince, Fitt, Medgyessy. MAFC.: Baros—Dybas, Ságody— Róna, Niessner, Hevesy—Márton, Csató, Aschner, Pogány, Fischer. A MAC. végig fölényben tetszőlegesen győz. Biró: Pösztinger Nándor (Postás) volt.

    Nemzeti Sport 1905 október 15.