magyarfutball.hu

Budapesti AK - III. Kerület 3 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.02, 22:44
    Gulyás Budapesten. Gulyás József, a BAK-nak Frankfurtban maradt játékosa, a fővarosba érkezett. Hír szerint budapesti utjának óaz a célja, hogy többedmagával térjen vissza Németországba.


    Sporthirlap, 1920 augusztus 30.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.02.27, 21:16 (szerk.: 2022.02.28, 10:35)
    BAK — III. ker. TVE 3:0 (1:0)

    Hungária-uti pálya, 3000 néző
    Biró: Fiedler Konrád

    Kellemes meglepetéssel szolgált a BAK csapata mai játékával. Elejétől végig importáló stílusban dolgozott a csapat, amelynek nem kell többé ag­gódnia, hogy benne marad a veszélyes zónában Az első félidőben még sikerült a III. ker. csapatá­nak itt-ott a támadó szerepében fellépni, a második félidőben azonban állandóan a Vívók térfelében folyt a játék, s ha az utolsó husz percben a BAK jobban forszírozza az iramot, még több gólt is szerezhetett volna.

    A BAK csapatában különösen Szendrő hátvéd emelkedett ki; valósággal reprezentatív formát mutatott. Jó volt partnere, Müller is. Fodor ka­pusnak kevés dolga volt. A fedezetsorban Tóth nagy klasszist képvisel, Erbstein az első félidő­ben gyengébb volt, a másodikban azonban kitü­nően játszott. Deutsch balhalf mindvégig szorgalmasan és hasznosan játszott. A csatársor meg­értő összjátékot produkált, amelylyel a Vívók halfsorát teljesen kifullasztotta. Engel jobbszélső igen jó volt, de sok felesleges, a biróval folyta­tott vitatkozása ellensulyozza játékbeli tudását. Gácsi gyenge lövő, de az összjáték szempontjából fölötte hasznos. Gulyás volt a csatársor irányí­tója. Takács igen előnyösen mutatkozott be. Fejes gólja gyönyörű volt. Gállos gyors lefutásai ez­uttal is érvényesültek.

    A Vivók csápatában Korein igen megbízható kapusnak bizonyult. A két hátvéd között Harrer volt a jobbik, aki hétröl-hétre fejlődést tanusít. A fedezetsor a második félidőben nem bírta tüdővel. Totisz és Hegyi IV. az első félidőben még ellentállott a BAK csatársorainak, de azután az ő ere­jük is elfogyott. A csatársorban a két szélső ki­tűnt gyorsaságával. Szabó jobbösszekötő volt az egyedüli, aki elfogadható játékot mutatott. Stark nem való a centercsatár helyére, Schrott csak a mezőnyben játszott jól.

    Az első gólt szabadrugásból mintegy 30 méter­ről Gulyás lőtte olyan élesen, hogy a labda Ko­rein kezéből gólba került. A második gólt Engel beadásából Takács fejelte, míg a harmadik gólt Gácsi—Gulyás összjátékából Gulyás rugta.

    Sporthirlap, 1920. április 19.