magyarfutball.hu

III. Kerület - Budapesti AK 0 : 0 15:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.14, 18:57 (szerk.: 2022.02.15, 12:29)
    BAK — III. kerületi TVE 0:0

    Határ­ utcai pálya, 2000 néző
    Biró: Fiedler Konrád

    A BAK. ugy látszik, komolyan készül hátralévő erős mérkőzéseire. A III kerületiek ellen már olyan respektábilis csapatot állítottak ki, hogy ha ezzel állottak volna ki eddigi mérkőzéseiken, aligha ke­rültek volna neki szomoru pozíciójukba. Sajnos,: ma már ez a csapat nehezen képes behozni a nagy hátrányt, mert hátralévő ellenfelei ennél a csapatnál is nagyobb klasszist képviselnek. Arra azonban mindenesetre elég erős lesz ez a BAK csapat, hogy nehézzé tegye bárkinek a győzelmet.

    Jelentős mértékben használt a csapatnak első­sorban a fogságból hazatért Müller játéka. Müller Szendrővel már respektábilis erejű védelmet alkot. Gácsi és Gulyás visszatérése a csatársorba egye­lőre csak észszerű összjátékot eredményezett; mert a hosszu pihenő mindkét játékost tulságosan puhává tette s igy akcióik nem veszélyesek. A csapat legjobb embere a két szélső half, Deutsch és Geller volt, akik sikeresen szerelték le a táma­dásokat. Károly dolgozott a legtöbbet, de játéka már nem preciz.

    A III. kerület mai játékával nem érdemelt jobb eredményt az eldöntetlennél. Nagy kárára vált a csapatnak a lábát fájlaló Hönich I-nek a balszélre állítása, aki itt csak statisztált. A II. félidőben helyet cserélt Breuerrel. aki addig centerhalfot és azután már jobban is játszott az ujlaki együttes. Veszélyes azonban szintén nem tudott lenni, mert belső csatársoraik nem értették meg egymást. Védelmük pedig komoly támogatás helyett foultokkal akart segíteni á csatároknak, aminek kö­vetkezménye természetesen számos szabadrugás és Harrer kiállítása lett. A III. kerületnek össze kell szednie magát, ha az eddig róla táplált jó vé- leményt hátralévő mérkőzésein le nem akarja rontani.

    A játék nagyobb részében a Vivók támadtak, a BAK csak egyes akciókkal kisérletezett. Az I. félidőben a Vívóknak volt több kedvező helyzete, a II. félidőben Takács hibázott kétszer egymás­után kedvező helyzetben. Ettől eltekintve mezőny­játék, még pedig meglehetősen unalmas mezőny­játék folyt.

    Sporthirlap, 1919. november 17.