magyarfutball.hu

MAFC - Terézvárosi TC 0 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.25, 23:47 (szerk.: 2022.02.26, 11:43)
    MAFC — TTC 0:0

    Üllői-uti pálya
    Bíró: Lescheditzky Kálmán

    Az üllői-uti pálya közönségének nem volt sze­rencsés napja, ha csak gólt ment ki nézni, mert mind a két I. osztályu mérkőzés, amelyet ott ját­szottak gól nélkül végződött. Szép játék mellett azonban izgalomban is volt része a közönségnek, s ezzel főként ez a két veszélyes zónában vesz­teglő csapat szolgált. S nem lehet letagadni, hogy a III. helyért küzdő FTC—BTC-n kívül ezt az élet-halál harcot is sokan mentek ki megnézni.

    A játék maga nem mozgott valami magas nivon. Mind a két csapat kínosan vigyázott arra, hogy valahogy malőr ne érje a kapuját s tulzott óva­tosságukban szinte megfeledkezni látszottak, arról, hogy talán nem ártana egyiküknek sem, ha gólt is tudnának javukra elkönyvelni.

    A TTC csatársoráról ugyan régóta tudjuk, hogy nem nagyon erőlteti meg magát a gólrugáshan, a MAFC csatársorát azonban ősszel ugy ismertük meg, hogy akar is, tud is gólt lőni. Sajnos — ugy látszik — erről a jó tulajdonságukról végleg le­szoktak, mert mostani játékukat csak tapogatózás­nak nevezhetjük, észszerű és kombinativ csatár­játéknak semmiesetre, ami elég szomoru bizonyít­vány éppen a technikus csapatra. - Egyénileg a TTC-ben Maly, a MAFC-ban Gaug ugyan most is kiválnak, partnereik azonban egyáltalában nem tudnak nekik segíteni.

    Amiben mind a két csapat jót produkált, az ezuttal, a védelem, jobban mondva a védekezés volt. Önfeláldozóan vetette magát mindkét csapat védelme a küzdelembe, hogy kapujától elhárítsa a veszedelmet. E tekintetben a TTC-ben a mindig jó Hegyit, a MAFC-ban pedig Ginzeryt és az öreg ágyut, dr. Smólingot kell kiemelni, de mpgfelelőt produkált a védelem többi része is.
    A játékról egyébként nem sokat mondhatunk; mindkét csapatnak volt több jó gólhelyzete; de a védelmek mindent leszereltek. A többet támadó fél mindig az volt, amelyiknek a szél kedvezett: s en­nek megfelelőleg voltak foglalkoztatva a védel­mek is.

    Sporthirlap, 1920. március 22.