magyarfutball.hu

Fővárosi TC - MAFC 7 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.09.21, 23:41
    A Főv. T. C.—Műegyetemi F. C. match eredménye az előbbi győzelmét fogja jelenteni; a műegyetemiek ugyanis jelenleg nagyon gyönge qualitásu csapattal rendel­keznek, mig a Főv. T. C. legénysége a múlt heti szereplése alapján egyike a leg­kiválóbb első osztályuaknak s igy megtör­ténhetik, hogy a Főv. T. C. egy évi első­osztálybeli meddő szereplés után csak ma jut az első győzelemhez. A match a Lehel- uti pályán kerül döntésre.

    Sport-Világ 1905 február 26.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.09.21, 23:34
    Föv. T. C.- M. A. F. C. 7:1. A Műegyetemiek, miután második csapatjuk már játszott, e három hiányzó játékosukat harmadik csapatbeliekkel vol­tak kénytelenek kiegészíteni. A beállított tartalékok többet ártottak, mintha ott sem lettek volna. Ezen súlyos vereség egyébként jó példa azon csapatoknak, kik rendszeresen nem jelennek meg teljes számban. Első félidő 4:1. A mérkőzés a Lehel-utcai pályán, Weiszkopf Jenő (Typographia) bíró vezetése alatt folyt le.

    Pesti Hírlap 1905 február 27.
     
  3. avatar: seamandarin
    2021.09.21, 23:24
    Főv. T. C. 1.—M. A. F. C. I. 7 : 1.

    Műegyetem kezdi a játékot, de csakhamar Főv. T. C. veszi át a támadást, Roóz éles lövése Pohl kapus kezében akad meg. Műegyetem támad, mely kornert eredményez, de sikertelenül. Ismét Fővárosi támad és Schönfeld által rúgott korner-labdát Weisz szép fejpasszal a kapuba juttatja. Fővárosi fölénynyel játszik és egy­másután 2 kornert ér el, eredmény nélkül. Rauch fede­zettől jobbra adott labdával Schönfeld a kapuba fut. Műegyetem kezd támadni, de minden kombinációjuk Szentey és Gulyás hátvédeken meghiúsul. Herskovics által gyengén lőtt labda a kapus lábai közt gurul a goalba. Főváros mindinkább hevesebben támad és Roóz által a kapura lőtt labda a kapusról visszapattan, de következő pillanatban Schönfeld berúgja. Biró a goalt nem adja meg, mivel Schönfeld offside állásból a kapust izgatta. Műegyetem kornert rúg és Aschner éles lövése révén megszerzik első goaljukat.
    Halftime 4 : 1 Fővárosi javára.
    Felállás után lila-zöld ismét támad. Szednicsek és Roóz által élesen lőtt labdák a kapufáról pattannak vissza. Kevés ideig Fővárosi kapusának akad dolga Aschner és Szántay lövéseivel, melyeket bravúrosan véd. Egy ízben Weisz balszélső csatár lefut és a be­adott labda Szednicsek szép lövése révén az 5-ik goalt eredményezi. Szigorított szabadrúgásból Roóz fejjel a 6-ik goalt biztosítja Fővárosi javára. Rövid ideig közé­pen folyik a játék, mig Herskovics balösszekötő áttöri Műegyetem védelmét, a labdát Weisz szélsőhöz juttatja és az általa beadott labdával Szednicsek ügyes goalt lő. Pohl Műegyetem kapusa sok igen veszélyes lövést védett, de mégsem játszott a tőle megszokott energiá­val és ügyességgel. Bogács, a Fővárosi kapusa, ismét tanujelét adta kitűnő képességének. — Jól játszottak Műegyetemnél Relle, Aschner, Niesner, Szántay és Major, mig a Fővárosinál az említett goallövőkön kívül Bucsek, Erdélyi fedezetek, Gulyás és Szentey hátvédek.
    Weiszkopf (Typographia) biró megfelelt a beléje he­lyezett bizalomnak és mindkét csapat teljes megelége­désére töltötte be nehéz feladatát.

    Sport-Világ 1905 március 5.
     
  4. avatar: seamandarin
    2021.09.21, 23:17
    Főv. T. K. I.—Müe gy. A. és F. K. I. Főv. győz 7:1.

    Végre sikerült Főv. T. K.-nak I.osztályú csapat felett győzelmet aratni. Újonnan szervezett csapata jól bevált csatársora szép Összjátékot pro­dukált, és védelme kifogástalanul működött. A Műegyetemiek teljes első csapatjukat állították ki. s igy annál meglepőbb a Fővárosiak győzelme. Műegyetem kezdi a játékot de már az első per­cekben látható a Fővárosiak fölénye. Mind az öt csatárja rúgott goalt. Jól játszottak Főv. részéről: Gulyás, Szentey, Roóz, Szednicsek és Weisz I. Mű­egyetemieknél: Relle, Major és Niessner, mig Pohl a kapuban gyenge volt. Első félidő: 4 : 1, má­sodik: 3 : 0. Főv. javára. Weiszknopf (Typ.) bíró kitünően bíráskodott, mindkét csapat teljes meg­elégedésére.

    Pesti Napló 1905 február 27.