magyarfutball.hu

III. Kerület - MAC 0 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1919/1920, 19. forduló
referee : Bóna Pál
attendance:
  1. nela: 2.000
  2. Sporthírlap: 4.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.24, 20:21 (szerk.: 2022.02.25, 13:25)
    MAC — III. ker. TVE 0:0

    Határ-utcai pálya, 4000 néző
    Biró: Bóna Pál

    Erős iramu és mindvégig heves mérkőzés kere­tében találkozott a két csapat, amely a csatárok gólképtelensége miatt eldöntetlen maradt. A játék folyamán mindkét csapat inkább a védelmek mun­kája érdemel dicséretet. A fedezetsorok is jobbára a gól elhárítására, mint annak elősegítésre töre­kedtek. igy tehát a mindkét részről magárahagyott és amugy sem tulságosan golképes csatársorok teljesítménye nem volt eredményes, sőt még ki­elégítő sem. Különösen a MAC fedezetsora fejtett ki fáradhatatlan munkásságot a védelem támoga­tásában és szisziphusi munkájuk eredménye volt, hogy hálójuk gólmentes maradt.

    A két csatársor közül a MAC-é fürgébb és gyorsabb volt, mig a Vívók csatárai a kombinációs játékkal igyekeztek megközelíteni ellenfelük kapu­ját. Hogy ez az igyekezet legtöbbször hajótörést szenvedett, abban — mint már fentebb említettük — a MAC önfeláldozó fedezetsorának nagy része volt, amelyben különösen Fodor excellált. A Vívók fedezetei szürkén, de hasznosan mozogtak, közülük Stark játéka emelkedett ki. A hátvédek közül is a kék-sárgák beckjei voltak jobbak, különösen Szafka tetszett. A Vívók hátvédjei közül Haragos hatalmas felszabadító rugásaival vonta magára a nézők figyelmét. A kapusok közül Fehérnek sürün nyílott alkalma talentumos játékáról bizonyságot tenni, mig Majhernek nem akadt különösebb védeni valója.

    A mérkőzést a Vivók kezdik szél ellen és válto­zatos játék folyik, amelyből mindkét csapat egyen­lően veszi ki részét. A 30. percben a biró foult miatt tizenegyest itél a MAC ellen és az itélkezet miatt a MAC játékosai élénken protestáltak. A tizenegyest Fehér, kivédte ugyan, de az emiatt eredő reklamáció hangja miatt a biro Kunstot ki­állította. Változatos játékkal telik el a félidő.

    Szünet után sem változik a helyzet képe. Mind­két csatársor számos támadást vezet, de az ezek­ből eredő gólhelyzeteket kihasználatlanul hagyják. A befejezés előtt tiz perccel a Vivók hatalmas fö­lénybe kerülnek, de támadásaik meddőnek bizonyultak. A MAC csapatában Fodor, Rácz és Szalay. a Vivóknál Stark, Hönich II. és Szabó játéka érdemel dicséretet.

    Sporthirlap, 1920. március 8.