magyarfutball.hu

33 FC - MAFC 1 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1919/1920, 16. forduló
referee : Szüsz Hugó
attendance:
  1. Sporthírlap: 1.500
  2. nela: 2.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.19, 21:13 (szerk.: 2022.02.20, 11:09)
    „33“ FC — MAFC 1:0 (1:0)

    Határ-utcai pálya, 1500 néző
    Bíró: Szüsz Hugó

    A MAFC mult vasárnapi gyenge szereplése után nagy javulásról tett ezuttal bizonyságot s veresé­gét nem annyira a tudás hiányának, mint balsze­rencséjének köszönhette. Gaug, Egry és Gyuricskó távolléte a csatársor mezőnybeli játékában nem volt ugyan feltűnő, de a kapu előtt a gólhelyze­tek kihasználásában nagy szükség lett volna rájuk. A csatársor a mezőnyben szépen kombinált, ami a tréner munkáját dicséri, ámde a kapu előtt csak Reik és Teuffel jelentett veszélyt. A fedezetsorban — amelyből Landsmann hiányzott — Smoling végzett hatalmas munkát. A két hátvéd jó rugó, bár nem bizonyultak biztos védőknek. Ginzeryt a kapott gólért nem érheti gáncs.

    A „33“-asok sikeres startjukat egy szépen keresztülvitt akció formás befejezésének köszönhet­ték. A játék első negyedórájában oly vervvel feküdt bele a csapat, hogy ugy látszott, mintha gólokkal nyerné a mérkőzést, de hiányos tüdötréningje miatt hamarosan visszaesett s a MAFC mezőnybeli fölényét passzjáték helyett inkább szöktetőjátékkal igyekezett ellensulyozni. Az uj összeállításu csatársor debüje nem volt oly sike­res, mint várták. Horváth a balszélen jó szolgá­latot tesz; Bakonyi lövőképessége és Kramer II.technikája is hasznára lesz a csapatnak, egyelőre azonban nagy hibája az egész támadósornak, hogy sokat áll és lassu. A fedezetsor és a mezőny kimagaslóan legjobb embere Zloch volt, aki ugy a védelemben, mint a támadásban fejjel magaslott ki társai között mindaddig, míg a má­sodik félidő első perceiben le nem sántult. Boros I. az első félidőben, Vancsay II. inkább a második félidőben felelt meg. Különben is a fedezetsor volt a csapat legjobb része. Meglepően jól játszott a lelt meg. Különben is a fedezetsor volt a csapat legjobb része. Meglepően jól játszott a tartalék jobb hátvéd, Kramer I., míg Kutik játékán észrevehető volt, hogy előző nap a Győrtől Komá­romig terjedő utat szekéren és gyalog téve meg, összetörve érkezett Pestre. Zsák imponáló biztos­sággal végezte felelősségteljes feladatát. A teljességkedvéért jegyezzük ide,tartalék jobb hátvéd, Kramer I., míg Kutik játékán észrevehető volt, hogy előző nap a Győrtől Komá­romig terjedő utat szekéren és gyalog téve meg, összetörve érkezett Pestre. Zsák imponáló biztos­sággal végezte felelősségteljes feladatát. A teljességkedvéért jegyezzük ide, hogy a „33“-asok csapata Oláh, László és Grüner helyén szerepeltetett tarta­lékokat.

    A játék első perceiben a „33“-asok irányítják: a játékot, a MAFC térfelében folyik a küzdelem s ezenközben Boros IV. szép fejpasszából (7. perc) Bakonyi formás, lapos lövéssel megszerzi a „33“-asok győzelmet jelentő gólját. Ettől kezdve a MAFC-ot látjuk frontban, de Teuffel kapufalövé­sén kivül ebben a félidőben egyebet elérni nem tud. A második félidőben két, a tizenhatos vonalróI irányított szabadrugás kinál alkalmat a tech­nikusoknak, de a jól tömörülő „33“-as védelem sikerrel hárította el a veszélyt. Ebben a félidőbena MAFC csatársora mezőnybeli szép játéka elle­nére a kapu előtt tehetetlennek bizonyult, mig a „33“-asok ritkább támadásai közül nem is egy fenyegetett góllal.

    Sporthirlap, 1920. február 16.