magyarfutball.hu

Budapesti TC - MAFC 1 : 1 14:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1919/1920, 13. forduló
referee : Schiller Gyula
attendance:
  1. Sporthírlap: 800

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.17, 18:40 (szerk.: 2022.02.18, 09:51)
    MAFC — BTC 1:1 (1:0)

    Hungária-ut, 800 néző
    Biró Schiller Gyula

    Lankadatlan lelkesedéssel és kitartó szorgalommal gyűjti a MAFC a pontokat, hogy az első osz­tályban való bennmaradását biztosítsa. És ha tör­ténetesen a jó szerencse segítőtársul hozzászegődik, ma győztesként hagyhatta volna el a hungária-uti pályát. Ezzel azonban nem azt akarjuk mondani, hogy a műegyetem csapata fölényben lett volna a piros-fehérek felett és csak a balszerencse akasz­totta volna meg a győzelmét. Ellenkezőleg. A BTC óriási fölényben volt az egész mérkőzés folyamán, de a MAFC lőtte a vezető gólt, amelyet a BTC csak hosszas erőfeszítés után csak a második fél­idő 30. percében tudott kiegyenlíteni. Viszont a MAFC háromszor is hibázott biztosnak látszó gólt és ha véletlenül egy második gólhoz jut, ugy győ­zelmét a BTC többé kétségessé sem tehette volna. Egry egyszer a kapulécnek rugta a menthetetlennek látszó gólt, Smoling egy méterrel a kapu előtt hibázott, Reick pedig milliméterekkel a kapu fölé rugta a labdát.

    A BTC Kanyaureket és Rauchmault nélkülözi. Bélteky és Werner helyettesitette őket. A halfsor csapnivalóan rosszul játszott, ugyanígy Gruber hátvéd is. így a csatársor hiába adta egész lelkét a játékba, nem tud eredményesen működni, mert az elvesztett labdát csak nehezen tudják ismét ki­dolgozni és amire gólhelyzet kínálkozik, ismét le­kapcsolják; a csatárokat a védelemre jól összetö­mörült Technikusok. Nagyon hasznosan játszott Hajdu a jobbszélen és fáradhatatlan volt Dobó.

    A MAFC-ban Landsmannt az ifjúsági csapatból átvett Müller II. helyettesitette. Ernst balhátvéd helyén Kovács szerepelt. A lelkesedés, a híres lendület, amelyet a csatársor vitt bele a játékba, átragadt a védelemre is, amely azonban lelkesedés­nél egyebet nem produkált. Itt is a halfsor volt az, amely lehetetlenné tette a football játék szépsé­gének a kidomborodását. Kosár hátvéd kivételével a védelem gyengének bizonyult, de mindenesetre elég volt ahhoz, hogy a BTC csatársorainak kom­binációit halomra döntse.

    Meg kell azonban jegyezni, hogy a felázott, sá­ros pálya nagyon megnehezítette a játékot, ami mindkét csapat mentségére szolgáljon. Elsőrangu játékot produkált Egry középcsatár és Gaug összekötő, akiket kitünően támogatott Reick jobbszélső. Az első félidő 16. percében éri el a MAFC a vezető gólt. Egry a Gaugnak továbbított és tőle visszakapott labdát, kapásból a hálóba küldi. A kiegyenlítő gólt Kollár beadásából Dobó rugja a második félidő 20-ik percében.

    A mérkőzés megkezdése előtt a két csapat előtt Kőszegi, a BTC kapitánya, fSport ormás beszédben üd­vözölte Kosárt, aki ma játszott a MAFC színei­ben 150-ik mérkőzését.

    Sporthirlap, 1919. december 8.