magyarfutball.hu

MTK - Terézvárosi TC 3 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1919/1920, 6. forduló
referee : Klug Frigyes
attendance:
  1. nela: 4.000
  2. Sporthírlap: 5.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.15, 18:45 (szerk.: 2022.02.16, 10:22)
    MTK — TTC 3:1 (1:1)

    Hungária uti pálya, 5000 néző
    Biró: Klug Frigyes

    Szokatlanul rossz napja volt a Kertész II. helyén Vágóval felálló MTK-nak. Orth 15 percnyi játék után megsérülve kiállt, majd 10 perc mulva be­kötött fejjel visszatért ugyan, de ettől kezdve nem tudott komoly szerepet vinni a játékban, ami az egész csapat eredményességének rovására ment.A csapat centerhalf nélkül sehogy sem tudott ön­magára találni s a nagy lelkesedéssel dolgozó terézvárosiakkal szemben csak igen nehezen tudta a győzelmet kívivni. A terézvárosiak, jóllehet Recht helyén tartalékkal állottak fel. nagy vervvel feküdtek bele a játékba s a vezető gólt is meg­szerezvén, sokáig kétessé tudták tenni a kék-fehé­rek győzelmét. Az MTK — váratlanul gyenge já­téka s a TTC ambiciózus munkája a véksőkig fe­szítette a játékosok idegeit, aminek következmé­nyeképpen a játék rendkívül eldurvult, s a má­sodik félidő 20. percében Orth kiállítását vonta maga után.

    Kropacsek egy kis szerencsével védhette volna a kapott gólt. A hátvédek közül határozottan Mandl volt a jobbik; feltünő volt Feldmann bi­zonytalan munkája. A fedezetsorban Nyul emel­kedett ki, mig a gyengén játszó csatársor legjobb embere Braun volt. A többiek mélyen szokott formájukon alul szerepeltek.

    A TTC csapatának különös érdeméül kell betud­nunk, hogy nagy ambícióval és lelkesedéssel fe­küdt bele a játékba s jóllehet több játékosa megsérült, egy pillanatig sem csüggedve, mindvégig méltó ellenfele volt a kék-fehéreknek. Kopácsi a gólok közül esetleg egyet védhetett volna. Nagyszerű munkát végzett Hegyi, akit jól támogatott Fried. A fedezetsorban Friedmann dolgozott fáradhatat­lanul, mig a gyors csatársor legveszélyesebb em­bere Maly volt.

    A vezető gólt Maly révén a TTC érte el az első félidő 27 percében, amelyet Molnár egyenlített ki a 34. percben.

    A TTC protestált e gól ellen, mert ugy látszott, mintha a kapufáról pattant volna vissza a labda, a bíró állítása szerint azonban a gólvonalon be­lülről a hálót érintve került ismét a játéktérbe,mely esetben protestálásnak nem lehet helye.

    Az MTK további góljait a második félidő 18. és 55. percében Winkler, illetve Nagy lőtte.

    Sporthirlap, 1919. október 13.