magyarfutball.hu

Terézvárosi TC - MTK 0 : 5

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1919/1920, 17. forduló
referee : Vértes Imre
attendance:
  1. Sporthírlap: 4.000
  2. nela: 5.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.20, 23:25 (szerk.: 2022.02.21, 13:17)
    MTK — TTC 5:0 (1:0)

    Hungária-uti pálya, 4000 néző
    Biró: Vértes Imre

    Könnyen, megerőltetés nélkül győzött az MTK mai ellenfele a TTC ellen. A kék-fehérek legény­sége nagy tudásbeli és technikai fetsőbbségük tudatában minden különösebb ambíció és kedv nélkül játszott; különösen a csatársor dolgozott unottan, s hogy ennek ellenére is öt gólt lőtt, a nagy technikai tudása mellett az igen gyengén funkcionáló TTC kapusnak. Kopácsinak „érdeme".

    Az MTK kapujában Welser ezuttal sem mutat­hatta meg még igazi tudását. A két hátvéd, Feldmann és Mandl hibátlanul végezte könnyű dolgát. A csapatra háramló munka nagy részét a Nádler—Nyul—Kertész III. összeállításu halfsor végezte el. Különösen Nádler okos labdaadogatása és Nyul kapcsolásai érdemelték ki az elismerést. A csatár­sor tul kényelmesen játszott, csak a két szélső Braun és Hertzka volt elemében. A csatársor kü­lönben az első félidőben — igen helytelenül — ugy állt fel, hogy Molnár volt a jobbszélső, Orth jobbösszekötő és Braun a center. Ebben a féldőben semmit sem láttunk a csatársortól, ellenben a második félidöben, amikor Braun kiment a jobbószélre, egészen megváltozott a játék képe. Braun rövidesen ismét a régi lesz. Molnár intelligens, de félénk játékos, Orth nem ambicionálja eléggé a játékot a center helyén, de trückjei, technikai pro­dukciói nagyszerűek, Schlosszer fitt, de érthetet­lenül sokat forgolódik. Hertzka nem „nagy“ já­tékos, de okosan játszik, amit balszélsőinkről csak a legritkább esetekben mondhatunk el.

    A TTC teljes csapatával állot fel, ennek elle­nére sem tudott egyetlen pillanatig veszélyes lenni. Nagy hibája volt a csapatnak, hogy pecről-percre változtatta összeállítását, s így játékából hiányzott minden rendszer és tervszerűség. Kopácsi, a gólok közül kettőt feltétlenül kivédhetett volna. Hegyi és Fried hátvédek agilisán, megbízhatóan látták el nehéz szerepüket. A fedezetsorból és csatársorból azonban nem emlékezhetünk meg senkiről dicsé-röleg. Maly betegen állott starthoz. Mint sulyosan megrovandó esetet regisztráljuk, hogy Bornstein a második félidő középen, mikor őt Nadler lefoultolta, az utóbbit felháborító módon pofon ütötte.A biró természetesen kiállította.

    Az MTK mindyégig domináló fölénye mellett rendkívül unalmas, alacsony nívóju játék folyik az első félidőben, s e félidó egyetlen gólját Braun lövi a 25. percben.
    A második félidőben fokozódik a tempó, s az MTK Braun (3. p.), Molnár (15. és 25. p.) és Orth (28. p.) répén további négy gólt lő.

    Sporthirlap, 1920. február 23.