magyarfutball.hu

MTK - Budapesti TC 6 : 0 14:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1919/1920, 5. forduló
referee : Gerő Ferenc
attendance:
  1. Sporthírlap: 10.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.04.13, 22:51
    M. T. K.—B. T. C. 6:0 (1:0).
    A B. T. C. lelkesen dolgozó védelme az utolsó negyedóráig ameddig 1:0 volt az eredmény, sikerrel állt ellen, de aztán össze roppant és a kék-fehérek 15 percz alatt további öt goalt rugtak. Winkler 4 és Braun 2 goalt lőtt. Nyul, Fridmann Kertész II., Braun, Winkler és a debütáló második csapatbeli Molnár elsőranguan játszott.

    Az Ujság, 1919. szeptember 30.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.02.18, 19:04 (szerk.: 2022.02.19, 10:46)
    MTK — BTC 6:0 (1:0)

    Hungária-ut, 10.000 néző
    Bíró Gerö Ferenc

    Az MTK uj csapatösszeállítással kísérletezett. A csatársor centerébe Braunt állította, jobbösszekö­tőbe az ifjúsági csapat góllövője, a fiatal, de erősfizikumu, rendkívül fürge és intelligensen kombi­náló Molnár került, jobbszélen pedig Winkler ját­szott. A halfsorban igy végre Orth játszhatott a center helyén. Kertész II és nagyszerűen bevált Nyul balfödözet között fürgén, nagyon eszesen és meglepő nyugalommal játszott. Az a hir előzte meg, hogy félelmetes góllövö. Az MTK.„ics.“ száz­husz góljából ő lőtt kilencvenet. Ezuttal azonban csak a labdaadogatási tudományból vizsgázott le. Győzött az MTK, az első félidőt is a maga ré­szére hajlította Braun góljával, a mely Molnár-szép beadásából esett, de még a folytonos.égy-' kapura való játék sem volt igazi, szép és célra­vezető football.

    A fényesen dolgozó halfsor szögezte a nyugodtan és fürgén védekező BTC-t a kapujához; Az MTK csatársor többé-kevésbé ártatlan volt benne. S ter­mészetesen nem estek gólok. Hiányoztak a csatár­sor munkájából a finom kombinációk, a szöktetések — kínosan összetákolt, ötletszegény- passzszolgatásban merültek ki az MTK csatárok. A BTC az első félidő szorongatásában jól állt a lábán. Kőszegi és Gruber hátvédek kifogástalanul szerelték és Szabó centerhalf is kitett magáért. Szünet után Braun és Winkler helyet cseréltek, sőt Schlosser is cserélt husz perc multán Nagygyal, akinek egyetlen centerezése sem sikerült. Rövid ideig ugy látszott, hogy a BTC a támadáshoz is ért, többször veszélyesen megközelítette az MTK kapuját, de lassan visszaesett s nyugalmát ideges­ség, sót ingerültség váltotta föl, ami természetesena, játék rovására ment.

    Ebben a husz percben ingadozott a játék mérlege. De percről-percre és egyöntetűbben és ener-gikusabban támadtak a kék-fehér csatárok, Braun a jobb szélén és Schlosser a baloldalon minden pillanatban uj akcióba fogtak s a BTC födözetek már nem tudtak lépést tartani velük. A 30-ik percben kezdődött a vég. Braun kiszabadult, a BTC gyűrűből, lerohant és remek gólt Jött (2:0) Félperc mulva, már Kornert véd a BTC, majd Schlosser közelíti meg a kaput, centerez, Molnár kapásból lő, a labda lepattan Stier kapusról s Winkler egy lépésről a harmadik gólt lövi. Az MTK teljes gőzzel játszik tovább. Ugy űzi, hajtja a piros-fehér védelmet, mint a kopó a vadat. Megint Schlosser vezet támadást, centerez és Winkkler hatalmas lövése a hálót éri (35 p.). A piros-fehérek rezignáltan játszanak tovább, de annál tüzetesebben támad az MTK. Az. eredményt Winkler ujabb gólja (5:0), majd a 40. percben ugyancsak Wínklernek góllal végződő fejese volt.

    Szép volt ez a gólokban gazdag negyedóra, de végül hamis képet ad az MTK csatárjátékáról, a mely 65 percig erőtlen és szürke volt.
    A meccset tulajdonképpen a fényes halfsor nyerte meg, nagy győzelemmé pedig a BTC hirtelen összeroppanása fejlesztette.

    Sporthirlap, 1919. szeptember 29.