magyarfutball.hu

MTK - Budapesti TC 4 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1922/1923, 12. forduló
referee : Gerő Ferenc
attendance:
  1. nela: 2.500
  2. Sporthírlap: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.04.10, 19:48 (szerk.: 2022.04.11, 11:12)
    MTK - BTC 4:0 (2:0)

    Hungária-ut, 3000 néző
    Bíró: Gerő Ferenc

    Az MTK legkomplettebb összeállításában, a balszélen a három hónapra elitélt Opatával, akinek csak a jövő vasárnap kezdődik a büntetése és a Molnár—Braun jobbszárnnyal állott starthoz. A BTC csapatában Horváth játszott Gceschlecht helyén, Kanyaureket Licskó helyettesítette, mig jobbszélsö ismét Hajdu volt. Az MTK csapatának játékán meglátszott a lelkiismeretes tréning, de ez is inkább a védelemben jutott kifejezésre. A csatársor is fitten mozgott, de a lövőképességük még sok kívánnivalót hagy hátra. Kivétel csak Molnár volt, akit máskor a szezon derekán sem láttunk fittebben mozogni. Lövései precízek voltak. Egymaga három gólt lőtt. Braun, akit Molnár ezuttal valósággal etetett labdákkal, hasznos tagja volt a csatárláncnak. Orth mezőnyjátéka kifogástalan volt, annál hiányosabb azonban lövőképessége. Mintha ezuttal nem is ambicionálta volna a gólokat. Oxforddal és fejesekkel akart célt elérni, mig rendes lövései erélytelenek voltak. Siklóssi egyénileg nem nyujtott kiválót, bár el kell ismerni, hogy erősen foglalkoztatta Opatát, aki gyors lefutásaival és jó centere- zéseivel vette ki részét a sikerből, ámde feltűnő hibája még mindig, hogy sokáig tartja magánál a labdát. A halfsorból feltűnően kiemelkedett Nádler centerhalf, aki fáradhatatlan kitartással és nagyszerű labdatechnikájával sorra leszerelte az ellenfél csatárait. Halftársai tűrhető formát mutattak és jók voltak a hátvédek is. Plattkónak semmi dolga nem akadt.

    Az MTK megsemmisítő fölénnyel győzte le ellenfelét A BTC csak nagy ritkán került át az ellenfél térfelére és a második félidő 35. percében került először abba a helyzetbe, hogy kapura menő lövéssel fejezzen be támadási akciót. A BTC csapatának legjobb embere Palcsek kapus volt, aki sok biztosnak látszó góltól mentette meg a kapuját. Kondició tekintetében a BTC játékosai ellen kifogás nem emelhető, annál inkább azonban labdatechnikájuk hiányossága ellen. Az első félidőben a jobb szárny még mutatott valamit, de akcióival magára maradt. Pócz nem tudta a labdát tartani, a baloldal pedig képtelen volt kombinációs játékra. A halfsor gyenge volt, Szabó e mellett kissé durva is. A hátvédek nem voltak kimondottan rosszak, Orbán azonban kíméletlenül játszott és bírói megintésben is részesült.

    A 10. percben Werner elfoultolja Kertészt és a 16-os vonalról megítélt szabadrugás hozza meg Molnár révén az első gólt.
    A 15 ik percben ugyancsak Molnár szerzi meg egyéni játékból az MTK második gólját. Kiszökése és lövése ideálisan szép volt.
    A második félidőben az MTK folytatja fölényes támadásait és sorozatosan négy kornert ér el.
    A 22. percben Molnár, majd 3 perc mulva Siklóssi révén négyre emelkedik az MTK góljainak a száma.
    A félidő vége felé a BTC néhány támadással próbálkozik, de eredményt képtelen elérni.
    A 44. percben Szabó egy labdát hátra akar huzni. miközben Kertész II a gyomrába kapja a labdát, mire leviszik s csak az öltözőben tér magához.

    MTK: Plattkó— Mandl, Kovács— Kertész, Nadler, Vágó— Braun, Molnár, Orth, Siklóss, Opata.
    BTC: Palcsek— Orbán, Horváth— Szabó, Licskó. Werner — Hajdu, Schwenk, Pócz, Tichovsky, Brauchler.

    Sporthirlap, 1923. február 12.