magyarfutball.hu

33 FC - Budapesti TC 0 : 4 14:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.10, 21:13 (szerk.: 2022.02.11, 11:25)
    BTC—"33" FC 4:0 (0:0)

    Hungária-uti pálya
    Biró: Kenessey Géza

    A „33“-asok nagy gólarányu veresége mult heti jó játékuk után meglepetés számba megy. A csa­pat, a mely az UTE ellen igen biztató formát mutatott, ma is csak az első félidőben állta az iramot, szünet után azonban teljesen összeesett, s második félidőbeli játéka nem volt egyéb kínos vergődésnél. Igaz ugyan, hogy a csapat gyenge játékának mentségére számos mentő okot hozhat fel. így Zsák egy az orrában inficiálás folytán támadt daganattal, bepólyázott arccal csak szük­ségből állott be a csapatba, s e gátló körülmény természetszerűleg lehetetlenné tette képességeinek teljes kifejtését.

    Á második félidőben oly rosszul érezte magát Zsák, hogy a 26-ik percben a pályát is kénytelen volt elhagyni. Zsák elvesztésén kívül érzékenyen sújtotta a csapatot Horváth III. kiállítása is. akit alig negyedórái játék után zárt ki a játékból a biró, életveszélyes foultjai miatt. Ha még meg­említjük, hogy Zloch is lesántult a második fél­időben, ugy teljesen érthetővé válik a sulyos vere­ség. Amig a csapat komplett volt és komoly játé­kot folytatott, főleg Oláh és Zloch végzett első­rangu munkát, de a csatársor ezúttal is oly tehe­tetlenül és gyámoltalanul mozgott, hogy lényege­sebb változtatások nélkül a továbbiak során sem fog sok vizet zavarni.

    A BTC csapata mai játékával csak igazolta ed­digi eredményeit. Az első félidőben ugyan még egy kissé bizonytalanul, a második félidóbén azonban annál otthonosabban mozgott a csapat. Egyé­nileg a Hajdu—Dobó jobbszárny s a Kertész— Kanyaurek—Rauchmal fedezetsor érdemel dicsére­tet. Hosszu szünet után ismét szerepelt Szánthó II. a balszélen — egyelőre azonban gyengén.

    Gól nélküli félidő után a második félidő 10. per­cében lövi Hajdu a BTC első gólját, amelyet a 13. percben Dobó gólja követ. A 26. percben Hor­váth s a 31. percben Dobó lövi a BTC további góljait.

    Sporthirlap, 1919. szeptember 15.