magyarfutball.hu

33 FC - Budapesti TC 0 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1920/1921, 24. forduló
referee : Schiller Gyula
attendance:
  1. Sporthírlap: 2.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.16, 19:54 (szerk.: 2022.03.17, 09:06)
    BTC -„33“ FC 1:0 (1:0)

    Mar­gitszigeti pálya, 2000 néző
    Bíró: Schiller Gyula

    A „33“-asok ma folytatták balszerencsés s szerie­süket. Bár a mérkőzés nagyobb ré­szében fölényben voltak, mégis vere­séget szenvedtek, még pedig 11-esből elért góllal. Az első félidő 35. percé­ben egy a korner vonal felé haladó ártatlan labdát Eichbaum annak elle­nére, hogy ellenfél a közelben sehol- sem volt, karral tart fel, melyért, a bíró tizenegyest ítél, s ebből szerzi meg Pócz csapatának a győzelmet.

    A BTC-böl Hajdu és Gruber, a „33“-asoknál Zsák és Grüner hiá­nyoztak. A BTC-ben a Palcsek— Kőszegi I. és II. közvetlen védelem s Kanyaurek a fedezetsorban vég­zett, kiváló munkát, mig a csatár­sorban Pócz és Szánthó voltak a leg­jobbak. A „33“-asoknál a Zsákot he­lyettesítő Singer, László és a Kramer—Kovácsi jobbszárny nyujtott elfogadhatót, mig a csatársor bal­szárnya teljesen csődöt mondott.

    Az első félidő első negyedórájában a „33“-ok nagy fölényben játszottak, csatáraik lövésekkel sem fukarkodtak, de Palcsek résen volt, néhány veszélyes labda pedig a kapu mellé jutott Ekkor még ugy látszott, hogy a „33“-asok biztosan nyerik a mérkő­zést, de a balszárny mindent elron­tott.

    A BTC lerohanásokkal kerül csak le a „33“-asok kapujához, de a bi­zonytalanul dolgozó baloldali véde­lem jóvoltából mindenkor komoly ve­szedelmet jelentett a támadás. A 35. percben esik a BTC győztes gólja. A második félidőben is a „33“-asok a többet támadók, de mig a csatárok a kapu előtt mindent elrontottak, a BTC ügyes szöktető játékkal sokkal veszélyesebben támad.

    Sporthirlap, 1921. május 2.