magyarfutball.hu

Budapesti TC - UTE 1 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1920/1921, 22. forduló
referee : Fiedler Konrád
attendance:
  1. Sporthírlap: 1.500
  2. nela: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.15, 21:05 (szerk.: 2022.03.16, 12:01)
    BTC: Palcsek— Kőszegi, Gruber— Szabó, Kanyaurek, Rauchmaul— Hajdu, Zilizi, Pócz, Schweng, Szánthó II.
    VTE, Knoll— Fogl II., Fogl III.— Ki­rály, Liszák II., Kelecsényi—Fogl I,­­Kósa, Priboj, Schaller, Szidon.

    Nemzeti Sport, 1921. április 11.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.03.15, 20:32 (szerk.: 2022.03.16, 12:01)
    UTE - BTC 1:1 (1:1)

    Millenáris pálya, 1500 néző
    Biró: Fiedler Konrád

    Lendület, erő, igyekezet volt a csapatok játékában, ellenben a stiiust hiába vizsgáltuk, ’ hiába kerestük : hiányzott. Stilus nélkül pedig csak ideig óráig lehet boldogulni, igazi, eredményeket elérni azonban nem lehet. Érdemi részét a mérkőzésnek ezzel le is tárgyaltuk, csupán még annvit kell el­mondani enyhitésképen, hogy a BTC csatá­rainak a játékában, megmutatkozott a tech­nikai készség és a kombinációs játékba irá­nyuló. hajlandóság, de a jó- szándékkal nem áll arányban a fizikum. így hát az érvényesülés a BTC részére, egy oly nagy testi sulyt reprezentáló osapattal szemben;mint az UTE, eleve leredukálódott.

    Hogy azonban a BTC mégis méltó, sőt egyennrangu ellenfele volt az UTE-nek csak az ellenfél érdemét kisebbíti. Csatársorában a kiérdemesült Vogel I-el, valamint a tréningje elején álló Kósával, fedezetsorában. a tehetségtelen Liszákkal, igazán nem szá­míthat az UTE arra, hogy favoritja legyen a valamire való csapatokkal vívandó mérkőzé­seinek. Schaller volt még legjobb embere az UTE csatársorának, de az ö játéka is, miként a többié is, abszolut eredménytelen. Ma ki­vételesen leadott néhány szép lövést ő is, Priboj is, de Palcsek elemében volt, s min­dent fogott, Szidon tűrhető, kár, hogy beadásaival rendesen megkésik.

    A fedezetsor két szélsője szorgalmas és kitartó, a védelem a szokott jó. A BTC fede- zetsorában gyengének találtuk Kanyaureket. Nem testben, de tehetségben. Leadásai nem pontosak, fejelése is vaktába megy s ami a legnagyobb hibája, nagyon lassu. Raucbmaul megbizható, Szabó szintén, de meglehetősen erőszakos. A hátvédek jól helyt állanak, Palcsek psdig önmagát multa ma felül.
    A meccs érdekesebb — s ha lehet mon­dani — tartalmasabb része az első félidő volt. Ebben a támadásból egyenlően kivette részét a két csapat, mig a második félidőben job­bára az UTE nyomta a BTC-ét

    Az első gól a 10-ik percben esett, Schaller 25 méterről lőtt a kapura, a labda a földön haladt s egy göröngyön irányt változtatott és Palcsek válla fölött a kapuba jutott.
    Az UTE a 20. p.-ben ismét góllal fenyegetőzött, de Palcsek remekül védett. A 32. p.- ben Vogl II. szabadrugását korner árán védte a BTC, majd a 33. p.-ben a BTC jutott kornerhez. Pócz labdáját Vogl III. könnyelmüen elhibázta, a labda Kehrling lába elé került s védhetetlenül a kapuba lőtte (1:1) Ezután a csapatok egy perces szünettel adóztak az el­hunyt Fehéry Ákos emlékének. A második félidőben Priboj lövését ráfutassal menti Palcsek, majd ujabb alkalom kínálkozik ügyes védésre

    A BTC támad; de lövésig nem jutott el, viszont Palcsek kétszer egymásután kerül komoly tüzbe. A meccs vége felé Kőszegi handse a 16 vonalon valamivel tul utoljára hozta veszélybe a BTC kapuját.

    Sporthirlap, 1921. április 11.